מקלות אספרגוס אפויים
ל 7-8 יחידות
אספרגוס עטוף בבצק עלים
מקלות בצק עם גבינות ואספרגוס.
מנה פשוט מלכותית.
הירק אולי הכי יקר ועדין לטיפול במתכון שנותן לו במה.
הוא לגמרי כוכב וחבילה אחת שלו עטופה בבצק וגבינות היא תענוג ותוסםת נפלאה לכל ארוחה.
מנה שהיא בין סלט למאפה.
חבילה אחת של אספרגוס וכמה דקות עבודה לאנטיפסטי "גורמה" מושלם.
מנה פשוט מלכותית.
הירק אולי הכי יקר ועדין לטיפול במתכון שנותן לו במה.
הוא לגמרי כוכב וחבילה אחת שלו עטופה בבצק וגבינות היא תענוג ותוסםת נפלאה לכל ארוחה.
מנה שהיא בין סלט למאפה.
חבילה אחת של אספרגוס וכמה דקות עבודה לאנטיפסטי "גורמה" מושלם.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. קוטמים כ 2 ס"מ מבסיס חבילת האספרגוס (חלק הבסיס פחות נעים לאכילה).
3. פותחים או מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.4 מ"מ. מברישים במעט ביצה ומפזרים גבינה ומהדקים מעט . מומלץ בשלב זה להעביר את הבצק ל 5 דקות במקפיא. חותכים מהבצק רצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב 3-4 יחידות אספרגוס (תלוי בעובי של הירק) לצורת בורג ומהדקים את הקצוות . מברישים את הבצק בביצה. מברישים את האספרגוס החשוף במעט שמן זית ומתבלים במלח. אופים 10-12 דקות או עד שמזהיב מעט. מומלץ להגיש מעט חם ולהבריש את הירק בשארית תערובת שמן הזית.
צילום: מיכל לוי אלחלל ונטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל