בלוג האוכל המומלץ michi

סופגנייה עם ריבת תות מהירה

כ 15 יחידות

סופגנייה קלאסית במילוי תות

סופגניות במילוי ריבת תותים מהירה וטעימה יותר.
בעצם קומפוט מרוכז בטעם קסום וצבע מופלא.
זה טריק כי זה מוכן ב עשר דקות בטעם וצבע מושלם של תות.
זה הטעם שכולם אוהבים עם יותר פרי וטיפה פחות מתיקות.
מילוי יציב מספיק שממלא בעושר את הסופגנייה ונוזל החוצה במידה.

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, כוס אחת מהחלב ואת קליפת הלימון, ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות, לבצק אחיד. במידה והבצק יבש, מוסיפים את יתרת החלב ולשים לאיחוד .מוסיפים את החמאה, הברנדי (או הליקר) והמלח ולשים עוד כ-7 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לכ-15 פיסות במשקל כ-70 גרם כל אחת, ומגלגלים כל אחת מהן לכדור בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את הכדורים על נייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כ-40 דקות ועד שעתיים). הכי חשוב שהכדורים ממש יכפילו את נפחם אחרת לא נקבל את פס הזהב והסופגניות יצאו דחוסות.
3. יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לטמפרטורה של 160-165מעלות אועד שקיסר עץ יוצר בסיר בועות קטנות מסביבו. מחליקים לשמן החם בזהירות 3-4 סופגניות, ומטגנים 3כ דקות, עד שחלקן התחתון מזהיב (מוציאים בדרך את הנייר). מומלץ לטגן על אש בינונית ואפילו נמוכה. הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת. מטגנים כך את כל הסופגניות.
4. המלית: בסיר בינוני מבשלים יחד תותים וסוכר כ 7-8 דקות על אש בינונית עד שהתותים מתבשלים ונוצר סירופ ורוד כהה ומעט מרוכז. לוקחים 2 כפות מהרוטב החם ובקערה קטנה מערבבים עם הקורנפלור היטב ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוציאים את מקל הקינמון. טוחנים את הרוטב בבלנדר יד לרוטב אחיד ללא גושים. מכסים ומעבירים למקרר עד לשימוש.
5. ממלאים שקית זילוף עם צנתר עגול (אפשר גם בלי צנתר).יוצרים בצידה של כל סופגנייה חור קטן (כדי להקל על המילוי) עם מקל, מכניסים לתוכו את הצנתר ומזלפים כ 2 כפות מהמלית . ממלאים כך את כל הסופגניות. בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר. מגישים.

טיפ ממיכל:

החימום ביום שאחרי: כמובן שעדיף לאכול באותו יום. הטריק שלי לסופגנייה סופר טרייה היא כל יחידה לחמם 20 שניות במיקרו ולאכול מיד.

סופגניות קלאסיות עם ריבת תות מהירה

המרכיבים

לבצק
• 5 כוסות קמח (700 גרם)
• 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
• 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
• 2 ביצים
• 1/4 1 – 1 כוסות (240-300 מ"ל) חלב או מים – מתחילים עם 240 מ"ל
• קליפה מגוררת מ-1 לימון
• 30 גרם חמאה מומסת או 30 מ"ל שמן
• 1 כף ברנדי או ליקר מכל סוג שאוהבים
• קורט מלח
• לטיגון: 1 ליטר שמן

למילוי
• 300 גרם תותים טרים או קפואים (מומלץ חצויים
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 1 מקל קינמון
• 1/2 2 כפות קורנפלור

• 4 כפות אבקת סוכר לקישוט

גלילה לראש העמוד