
מנה בתבנית אחת ירכי עוף במילוי ערמונים עם תפוחי אדמה ובטטה
5-6 סועדים
ירכי עוף בתבנית אחת עם תפוחי אדמה ובטטה משודרגים
ארוחה בתבנית אחת זה חלק קבוע מהתפריט השבועי אצלי בבית.
העוף יוצא קריספי ותפוחי האדמה/בטטה יוצאים ממש כמו צ'יפס רק יותר בריא.
קל, נוח, מהיר (התנור עושה את כל העבודה הקשה) והכי חשוב טעים.
כשאני רוצה קצת לשדרג אני ממלאה שהעור (בין העור לבשר) ערמונים.
המילוי ממש לא מסובך והוא בשכבה העליונה של העוף, והפכנו ארוחה בתבנית אחת לארוחת "גורמה" משודרגת.
העוף יוצא קריספי ותפוחי האדמה/בטטה יוצאים ממש כמו צ'יפס רק יותר בריא.
קל, נוח, מהיר (התנור עושה את כל העבודה הקשה) והכי חשוב טעים.
כשאני רוצה קצת לשדרג אני ממלאה שהעור (בין העור לבשר) ערמונים.
המילוי ממש לא מסובך והוא בשכבה העליונה של העוף, והפכנו ארוחה בתבנית אחת לארוחת "גורמה" משודרגת.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה (230 מעלות). מערבבים את שמן הזית עם רוזמרין פפריקה מלח ופלפל בקערה גדולה . חותכים את הערמונים לפרוסות דקות. ממלאים את הפרוסות מתחת העור של ירכי העוף כ 3-4 פרוסות מתחת לכל ירך ועלה אחד של מרווה. מניחים בקערה.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה למשולשים ארוכים כאשר את הבטטות חותכים למשולשים גדולים יותר. מערבבים את הירכיים והירקות בשמן הזית ומעבירים לתבנית שופכים על בסיס התבנית 1/3 כוס מים ומכסים בנייר אלומיניום (אפשר מתחת לנייר האלומיניום נייר אפייה כדי שלא היה מגע בין חומרי הגלם לאלומיניום). אופים כ 45 מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות 25-35 דקות או עד שהכול מקבל גוון אפוי וזהוב מאוד. מגישים חם.
- נשמר יומיים במקרר.