מלבי לשנה חדשה
8-10 כוסות מנה אחרונה
מלבי תפוחים ודבש
מנה שפשוט היא אוסף טעמי החג בכוס אלגנטית.
קינוח מפואר בכוסות שקופות ובשכבות.
לגמרי מתאים לסיום ארוחת החג – מתכון פרווה מופלא!!
אפשר להכין יום לפני או בבוקר הארוחה. מינימום שעתיים לפני.
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים סוכר עד שנמס בקצוות והופך לחום בהיר. מוסיפים שמן ותפוחים ומבשלים על אש בינונית – נמוכה כ 20 דקות ועד שהתפוחים מתרככים . מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר עד לשימוש.
2. מחלקים את התפוחים לבסיס כוסות הקינוח.
3. למלבי-בקערה קטנה מערבבים קורנפלור, 1/3 כוס נוזל קוקוס ומי ורדים עד שכל הגושים נעלמים.
4. בסיר בינוני גדול מחממים נוזל קוקוס וסוכר עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בעזרת מקציף ידני במהירות עד שהנוזל מתייצב. מורידים מהאש ומעבירים מיד לכוסות הקינוח. מכסים מצננים במקרר לפחות 3 שעות.אפשר להכין אפילו יום לפני.
5. להרכבה ממש במהלך הארוחה: יוצקים מעל למלבי הקר דבש ומקשטים בפיסטוקים קוקוס.
טיפ ממיכל:
1. קיצור דרך – אפשר להכין את המלבי בלי שכבת התפוחים. נקבל כ 6 כוסות קינוח. זה יוצא נפלא גם בטעמים של קוקוס ודבש.
2. למי שרוצה קינוח שאינו לפרווה אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת לבישול או חצי ליטר שמנת וחצי ליטר חלב.