בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גזר במילוי קצפת וניל בקומות

20-22 ס"מ קפיצית או רינג

עוגת גזר ודבש מפוארת

הבוקר נסעתי לביתה של תאיר מורדוך הנפלאה (תאיר השתתפה בעונה האחרונה של מאסטר שף).
תאיר חלמה שנכין עוגת חג גבוה ומפוארת. לחג
האמת שהרבה זמן אני מתכננת להכין עוגת גזר נימוחה שתצופה בקרם מופלא.
חלום של שתינו – עוגה גבוהה מהאגדות!!
נרתמתי למשימה ויחד יצרנו עוגה חגיגית ומשמחת במיוחד.
יש בה את כל המרכיבים לשנה טובה ומתוקה (רימונים, דבש ואגוזים) יחד עם מרכבים שנותנים לה רכות מופלאה (רסק תפוחים וגזר).
עוגת רושם כל כך קלה להכנה.
מערבבים את מרכיבי העוגה בקערה אחת בלבד.
הציפוי זה החלק הכי כפי ותתפרעו.
זה לא צריך לצאת הכי מדויק הרי בבסיס זו עוגת גזר שקצת התחפשה.
ברור שיש בעוגה דבש!!
חג שמח וחגיגי.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחים בינוני (175 מעלות). בקערה גדולה מערבבים יחד שמן וביצים. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית משמונת . אופים כ 50 דקות או שהעוגה יציבה במרכז. מצננים את העוגה במקרר לפחות שעתיים (קל יותר לחתוך ולמלא עוגה קרה לגמרי – אפשר ומומלץ להכין ערב לפני).
3. להרכבה: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה עם סוכר וניל ואבקת אינסטנט. חותכים את העוגה פעמים לרוחב ויוצרים 3 בסיסים (שימו לב: העליון פחות סימטרי ). מניחים בבסיס חלק סימטרי ומורחים עליו 1/3 מהקצפת. מניחים מעל את הבסיס העליון (הפחות ישר) ומורחים שוב 1/3 מהקצפת באופן סימטרי ומכסים בבסיס האחרון. מצפים את פני העוגה וציידי העוגה בקצפת שנותרה. במידה ונותרה קצפת אפשר לקשט את העוגה ע"י זילוף מעל בהיקף. מפזרים גרעיני רימון. מצננים לפחות חצי שעה ומגישים קר.

טיפ ממיכל:

למי שאוהב את העוגה ממש גבוה אפשר להוסיף עוד מיכל שמנת מתוקה לציפוי + שקית סוכר וניל+ כף אינסטנט וניל פודינג.

המרכיבים

• 3 ביצים
• 3/4 כוס שמן רגיל אני מעדיפה קנולה
• 2 כוסות קמח או 280 גרם
• 100 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים) 1 כוס
• 1 כפית קינמון
• גרידה מחצי תפוז (אם רוצים)
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/4כפית מלח
• ¾ כוס סוכר או 150 גרם
• 3 כפות דבש/ סילאן או 60 גרם
• 1/2 כוס רסק תפוחים (110 גרם)
• כ 400 גרם גזר מגורר בפומפייה דקה כ 4-5 גזרים בינוניים
לציפוי:
• 3 מכלי שמנת מתוקה להקצפה חלבית או צמחית (750 מ"ל)
• 2 שקיות סוכר וניל
• 2 כפות אבקת אינסטנט וניל פודינג (40 גרם)
• 2 כפות גרעיני רימון או כל פרי שאוהבים

גלילה לראש העמוד