בלוג האוכל המומלץ michi

מיני מאפינס תפוחי אדמה וקישואים

כ 20 יחידות קטנות או 10 בגודל מאפינס רגיל

מאפינס תפוחי אדמה

מאפינס מושלמים לחנוכה למי שלא אוהב את ההתעסקות בליצור לביבה עגולה!

הלביבה האהובה עלי היא תפוחי אדמה וקישואים.
הקישואים מרעננים מעט את טעמי תפוח האדמה הכבדים יותר.
מאפינס מלוח זו פשוט פינוק . אז מאפינס בטעמי לביבה אהובה זה עוד יותר מפנק.
הכנה סופר מהירה , ממש רבע שעה והטעם מופלא.
הרבה תפוח אדמה, מעט קישואים ומעט בלילה של מאפינס יחד זה יוצר מאפינס בטעמי חנוכה.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל 190. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הירקות המגוררים על הנייר ומברישים בשמן זית.מתבלים במלח ופלפל. אופים 5-6 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט. מוציאים ומשהים בטמפרטורת החדר.
2. למאפינס: משאירים את התנור חם (185 מעלות). משמנים את תבניות המאפינס או פורסים על תבנית עטרות נייר. בקערה אחת מערבבים: קמח ומלח ובקערה שנייה חלב ויוגורט. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהביצים מתערבבות לגמרי עם החמאה. מוסיפים חצי מהקמח וממשיכים לערבב וחצי מהחלב וממשיכים לערבב כדקה. חוזרים שוב על הפעולות עד שכל החומרים יוצרים יחד תערובת אחידה. מקפלים לתוך התערובת את הירקות וחצי מפרורי הגבינה. ממלאים את התבניות עד ל 3/4 גובה. מפזרים מעל את הגבינה המלוחה שנותרה ופרמזן. אופים כ 15-18 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים. מוציאים מהתנור משהים כמה דקות ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין רק עם תפוחי אדמה, במקום הקישוא להוסיף עוד תפוח אדמה קטן מקולף ומגורר.

מאפינס תפוחי אדמה

המרכיבים

• 3/4 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח) או 200 גררם קמח עם כפית שטוח אבקת אפייה
• 1/2 כפית מלח
• 3/4 כוס חלב
• 1/3 מיכל יוגורט (כ 70 מ"ל)
• 120 גרם חמאה או מרגרינה מומלץ בטמפרטורת החדר – רכה
• 1 ביצה
• 1 חלמון
• 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים ומגוררים במגרדת גסה
• 1 קישוא או זוקיני שטוף ומגורר במגרדת גסה
• 4 כפות שמן זית
• 100 גר' גבינה מלוחה מפוררת
• 2 כפות פרמזן מגורר – אם רוצים

גלילה לראש העמוד