בלוג האוכל המומלץ michi

מיני בורקס תפוחי אדמה

לכ 30 יחידות מיני

בורקס תפוחי אדמה קלים לעיצוב

מיני בורקס תפוחי אדמה מושקעים באפס מאמץ!
טריק לעיצוב הכי מהיר למיני בורקס תפוחי אדמה.
סרטון הדגמה לטריק ממש כאן למטה בעמוד.
עם מלית שלא נוזלת ושומרת על יציבות זה בדיוק הנשנוש שווה להכין גם כשממהרים.

אופן ההכנה

  1. המלית: ממלאים סיר בינוני במים מבשלים את תפוחי האדמה  כ-20 דקות עד שהן מתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. מועכים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח, בפלפל, קורנפלור ובאגוז מוסקט. מוסיפים את החלמון  ומערבבים.
  4. מניחים את הבצק על נייר אפייה ואם יש צורך מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.3 ס"מ. חותכים את המלבן במרכז לאורכו. מניחים את המילוי לאורך הבצק במרכז מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים בעזרת מזלג. חותכים אלכסונים לאורך הבצק כך שיווצרו משולשים קטנים. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית..
  5. מברישים את הגלילים בביצה, מפזרים את שומשום ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מגישים מייד.

המרכיבים

  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (כ 1/2 ק"ג)
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/3 כוס (40 גרם) אגוזי מלך קלויים קצוצים גס (אם רוצים)

לבצק

  • כ 250 גרם בצק עלים
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה להברשה
  • לציפוי: 1/4 כוס שומשום
גלילה לראש העמוד