בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה שמרים וניל שוקולד אישי

כ 15 יחידות

דניש במילוי וניל שוקולד מהיר

הידעתם שאפשר לאפות פודינג אינסטנט וניל כמילוי.
כן כן יוצרים פודינג סופר יציב.
ממלאים בצק שמרים מופלא ויוצרים צורה מושקעת ממש בדקה.
דניש ביתי טעים ורך במיוחד.
קרם הווניל יוצר לחות נפלא שמדגישה את השוקולד המריר.
פשוט חגיגה לאוהבי מאפי השמרים.
למי שרוצה להשקיע מוסיפה לכם קישור לקרם פטיסייר קלאסי במקום אינסטנט פודינג וניל.
https://l.michi.co.il/pastrycream

אופן ההכנה

1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצה, גרידת לימון, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. למילוי: בקערה בינונית מקציפים יחד שמנת ואינסטנט וניל כ 2 דקות עד שמתקבל מילוי מאוד יציב.
3. מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה.
4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק ברוחב כ 20 ס"מ.. מורחים חצי מהבצק בצד הרחב במילוי – שכבה עבה ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס. חותכים מלבנים ברוחב 2 ס"מ בצד הצר יותר. וחתוכים במרכז כל מלבן באמצע בתח באורך כ 3.5 ס"מ. מגלגלים את קצה המלבן למרכז החריץ מלמעלה כדי לימור בורג ובצד השני עושים זאת וכיוון ההפוך מלמטה. כך נוצרים לנו 2 ברגי בצק מחוברים בצורת מלבנית. מניחים בתבנית ברווחים של 4 ס"מ האחד מהשני.
5. מכסים במגבת ומשהים כ 20 דקות או עד שכמעט הכפילו את נפחם.
6. מחממים תנור ל 165 מעלות.
7. מברישים בביצה ואופים 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור וצננים מעט בטמפרטורת החדר ומקשטים באבקת סוכר.

המרכיבים

• 1/2 3 +כף קמח (1/2 קילו)
• כף שמרים יבשים (10 גרם) או חצי חבילה שמרים טריים
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 1 ביצה
• 1 כוס חלב (240 מ"ל)
• גרידה מלימון אחד
• קורט מלח
• 30 גר' חמאה מומסת

למילוי
• 1 מיכל שמנת מתוקה 240 מ"ל
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

מוסיפה קישור למתכון לקרם פטיסייר שמחליף את האינסטנט וניל + השמנת (למילוי כאן צריכים רק חצי מהמתכון)

• 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (כ 50 גרם)

• 1 ביצה טרופה לציפוי

אפשר גם להכין

לציפוי
• 3 כפות אבקת סוכר

גלילה לראש העמוד