בלוג האוכל המומלץ michi

רוגלך מהירים קצת אחרת

25-30 יחידות

רוגלך מיוחדים

אוהבים להרשים בקלות?
זה ממש מתכון עבורכם!!
בצק שמרים ללא ביצים קל במיוחד ונוח לרידוד.
בלי התפחה במקרר פשוט לערבב ולהתפיח.
כמה טריקים בהכנה כדי שיצליח גם למי שמפחד לעבוד עם שמרים.
זה ממש מתכון למתחילים בשמרים ואני איתכם במתכון יד ביד.
מילוי נוח על בסיס קקאו שנמרח בקלות וצורה מיוחדת שהיא הצגה אמיתית.
כל מקל בבית – שיפוד עבה, מקל סושי או ידית שלכף עץ ואתם ממש בליגה של אופים מקצועיים.
סרטון הדרכה גם לצורה הנפלאה ממש כאן בעמוד למטה!!

אופן ההכנה

  1. מחממים בקערה קטנה את החלב במיקרוגל כדקה ומוסיפים לו את החמאה מחכים 2-3 דקות עד שהיא נמסה ומקרר מעט את החלב. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים (תוך 2-3 דקות ייווצרו בועות במידה והשמרים תקינים). מכניסים לקערת מיקסר קמח ומלח ויוצקים מעל את החלב. לשים כשתי דקות ובודקים את הלחות של הבצק (במידה ויבש מידי מוסיפים מעט חלב ואם רך מידי כף או שתיים קמח). ברגע שהבצק נוח לעבודה לשים עוד 8 דקות. מכסים ומניחים ל 45  להתפחה או עד שמכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מערבבים את חומרי המלית בעזרת כף או מטרפה עד שהמלית חלקה.
  3. מחלקים את הבצק ל 3 על משטח מקומח מרדדים את הבצק ל 3 מלבנים גדול בעובי 0.4 מ"מ מורחים על הבצק את מילוי אחיד ודק. מגלגלים ל3 גלילות הדוקות מהצלע הרחבה יותר. מהדקים היטב בקצה וחותכים שבלולים ברוחב כ 3.5 ס"מ קצת באלכסון. מטים כל יחידה כשצידה הצר פונה כלפי מעלה ומניחים מקל דק במרכז ומהדקים אותו לבסיס ונוצרים שני שבלולים שקרובים האחד שלני. מעבירים לתבנית במרחק של כ 4 ס"מ האחד מהשני מברישים את המאפה בביצה.
  4. לסרטון קצר באינסטגרם של פחות מדקה המדגים את יצירת הצורה סרטון reel לרוגלך
  5. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (165 מעלות). מתפיחים את המאפים כ 20 דקות ועד שעה או עד שהמאפים כמעט מכפילים את נפחם. אופים כ 15-20 דקות או עד שהרוגלך מזהיבים. מצננים מעט מזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

רוגלך

המרכיבים

• 490 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
• 50 גר' סוכר (1/4 כוס)
• 20 גר' שמרים טריים (6 גרם שמרים יבשים – 1 כפית גדושה)
• 70 גר' חמאה מומסת או מרגרינה או 60 גרם שמן קוקוס
• 240 מ"ל חלב (1 כוס) או חלב צמחי
• קורט מלח

• למילוי
• 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר או 120 גרם שמן קוקוס
• 1/2 כוס קקאו (70 גר')
• 1/2 כפית קינמון
• 150 גרם סוכר לבן או דמררה דק (3/4 כוס)
• 2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים (רק אם רוצים)

• 1 ביצה טרופה להברשה

• 3 כפות אבקת סוכר לפיזור מעל

גלילה לראש העמוד