מאפה זוקיני וגבינה מלוחה
3 מרובעים
יום ראשון מתאים למנות קלילות בכמה דקות!!
זה בדיוק המתכון עבורכם – מאפה פתוח של בצק עלים, ירקות וגבינה.
הקישוא והבן דוד האירופאי שלו הזוקיני הולכים נפלא עם שמן זית וגבינה מלוחה.
מתכון שמתאים לארוחה מהירה ומרשימה.
זה בדיוק המתכון עבורכם – מאפה פתוח של בצק עלים, ירקות וגבינה.
הקישוא והבן דוד האירופאי שלו הזוקיני הולכים נפלא עם שמן זית וגבינה מלוחה.
מתכון שמתאים לארוחה מהירה ומרשימה.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). במחבת גדולה מחממים בשתי כפות שמן זית ומטגנים מעט את הזוקיני עם עלי טימין עד שמזהיב קלות כ 3 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל. מוציאים לכלי אחסון ומעבירים למקרר.
2. על משטח מקומח מרדדים מעט את הבצק לעובי1/2 ס"מ. חותכים ל3 מרובעים בגודל 20*20 מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומצפים כל מרובע בפרוסות זוקיני (מסודרות באופן סימטרי וצפוף כאשר משאירים מעט שולים), מברישים בשמן זית שנותר ומפזרים מעל גבינה מלוחה (מפסיק לכ 3 יחידות). אופים כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. מגישים חם.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה