בלוג האוכל המומלץ michi

לחם קופים לחנוכה

תבנית 24-26

סופגניות אפויות בלחם קופים

בחנוכה 2020 ננסה סופגנייה אפויה קצת אחרת!
עוגת כדורי סופגנייה אפויים במילוי הריבה המסורתית – נס קטן לחנוכה.
זה רך בטירוף וע"י פעולה ממש פשוטה במהלך האפייה אפשר ליצור קראסט נפלא בדומה לסופגנייה.
קצת אבקת סוכר יש לנו עוגה לחנוכה שאפשר לחלוק בהנאה.

אופן ההכנה

1. מעבירים לקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות (הבצק יוצא רך מאוד) מלבד המחאה והמלח. חשים כשתי דקות על מהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה והמלח (במידה והבצק קשה מידי מוסיפם מעט חלב או מים). ממשיכים ללוש כ 7 דקות. מתפיחים חצי שעה ועד כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. על משטח מקומח מרדדים מוציאים מהבצק את האוויר ע"י תפיחות קלות ומחלקים את הבצק ל 10-12 פיסות שוות. מרדדים כל פיסה לעיגול בקוטר כ 8 ס"מ מניחים האמצע כפית גדושה של ריבה וצוררים לכדור מהודק היטב בקצוות. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת קרובים האחד לשני מכסים במגבת ו מתפיחים כ 40 דקות ועד שעה או עד שהכפיל את נפחו והבצק ממלא לגמרי את התבנית. מברישים בביצה טרופה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (160 מעלות). אופים כ 10 מוציאים מהתנור מברישים בחמאה או שמן ומחזרים לתנור ל כ 30 דקות נוספת. העוגה צריכה להיות יציבה וזהובה. מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהיא יוצאת חמה. מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר . אפשר לבצוע לכדורים – סופגניות
4. נשמר 3 ימים במקרר – מומלץ לחמם לפני.

טיפ ממיכל:

אפשר למלא גם בריבת חלב או נוטלה וזה עובד מציון!

המרכיבים

• 500 גר' קמח
• 100 גר' סוכר
• 120 מ"ל חלב או מים (חצי כוס)
• 30 גר' שמרים או 10 גרם יבשים
• 3 ביצים מומלץ L
• 100 גר' חמאה מומסת או שמן
• קורט מלח
• 20 מ"ל ברנדי או כל סוג של אלכוהול שאוהבים

• 1 ביצה טרופה להברשה

• למלית
• 200 ריבת תותים

• במהלך האפייה :30 גרם חמאה מומסת או ספרי שמן

• לציפוי (אם רוצים)
• 125 מ"ל חלב או מים(1/2 כוס )
• 100 גר' סוכר (1/2 כוס )
• ואו
• 2 כפות אבקת סוכר (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד