לזנית חלומי ועגבניות שרי
לתבנית מרובעת 30*30 או כל תבנית חסינת חום בגודל דומה
לזניה מהירה עם חלומי
הלזניות בביתי מגוונות אך לא מסובכות.
לזנית החלומי ממש פשוטה להכנה.
לזניה בלי רטבים מסובכים (בשמל…), שאוהבי הגבינות יחבבו במיוחד.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את העגבניות עם שמן הזית ומפזרים בתבנית. מתבלים במלח. צולים כ-15 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות קצת, ומוציאים. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.
3. בקערה בינוני מערבבים ריקוטה, קוטג', קורנפלור וגבינה מלוחה. מתבלים במלח ופלפל. משמנים את תבנית האפייה.יוצקים בבסיס 1/4 כוס מים ומסדרים בבסיס את עלי הפסטה כך שיכסו הכול. מפזרים מעל שליש מתערובת הגבינות ומעל לגבינות שליש מהעגבניות האפויות (שומרים את הרוטב שנוצר בתבנית לציפוי). מעל לעגבניות מפזרים רבע מפרוסות גבינת החלומי. חוזרים על סדר השכבות פעמים נוספות ולבסוף מכסים בעלי לזניה יוצקים מעל מרוטב העגבניות שנותר התבנית ומפזרים גבינת חלומי שנותרה (אפשר לעטר בעגבניות שרי שלמות מעל). מצפים בנייר אלומיניום
4. אופים כ-15 דקות מכוסה. מורידים את הנייר ואופים כ 10-15 עד שעלי הלזניה אפויים וזהובים. מוציאים ומגישים חם.
6. נשמר עד 4-3 ימים, במקרר.