בלוג האוכל המומלץ michi

לזנייה במילוי עגבניות וכדורי בשר

לתבנית עגולה 24 / מרובעת 20*20/ אינגליש קייק ארוך

לזניה במילוי עגבניות וכדורי בשר לילדים ומבוגרים

לזניה קצת אחרת!!
פסטה מוגשת קצת אחרת ומתאימה מאוד לימים קרים.
מחליפה לגמרי פסטה בולונז – טעמים דומים עם טויסט מושלם.
האפייה בשכבות נותנת לנו מגוון כדורי בשר קריספיים ורכים יחד.
רוטב עגבניות ארומטי עם טעמים עמוקים שמתאים למילוי עלי הלזניה ועם העלים שאין צורך לבשל זו מנה מהירה ומגוונת.
ממש עכשיו לסגר שנכנס הערב לזניה שממש כיף ולהכין ולאכול עם ילדים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים את הבשר עם פרורי לחם פפריקה , מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים כ3-4 דקות. מוסיפים בצל, בזיליקום וגזר וממשיכים לטגן עוד כל 3 דקות.מוסיפים רוטב עגבניות, חצי כוס מים, עלה דפנה וכף רסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ12 דקות מתבלים במלח ופלפל. הרוטב צריך להיות מעט נוזלי – יש לזכור שעלי הלזניה יספגו חלק מהנוזלים. משהים בטמפרטורת החדר.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות). משמנים את תבנית האפייה ומסדרים בבסיס את עלי הלזניה כך שיכסו הכול.יוצקים מצקת מרוטב העגבניות והכדורים מעל באופן אחיד.מכסים שוב עלי לזניה ומעל את רוטב עגבניות וכדורי הבשר. ולבסוף כיסוי עלי לזניה אחרון – יוצקים מעט מהרוטב עם הכדורי מעל ומברישים את עלי הלזניה החשופים בשמן שנותר. מכסים את בתבנית בנייר אלומיניום אופים כ 15 דקות. מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות אועד שהלזניה מזהיבה מעט וכל העלים התבשלו. מגישים חם.
3. נשמר3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

1. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בכ 800 מ"ל רוטב עגבניות שאוהבים (מוכן) ולבשל אותו עם כדורי הבשר + 1/2 כוס מים + 1 כף רסק עגבניות.
2. למי שלא שומר כשרות אפשר לפזר בשכבות גבינה כ 120 גרם מוצרלה או מוצרלה מעורבת עם פרמזן כולל בשכבה העליונה לקבלת קרנץ גם מהגבינה.

המרכיבים

• 1 חבילה עלי לזניה ללא בישול

• 800 מ"ל רוטב עגבניות מרוסקות
• ענף בזיליקום עלים בלבד קצוצים גס או כפית אורזנו יבש
• 1 בצל קטן מגורר גס
• 1 גזר מגורר גס
• 1 עלה דפנה
• 1 כף גדושה רסק עגבניות
• 700-800 ק"ג בשר בקר טחון
• 1/4 כוס פרורי
• 1 כפית פפריקה
• 1/2 כוס שמן זית
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד