בלוג האוכל המומלץ michi

לביבות במילוי גבינת עיזים

כ 20 יחידות

לביבות צבעוניות ממולאות

כל היתרונות בלביבה אחת נפלאה!!
לביבות צבעוניות מכמה ירקות נפלאים עם הפתעה בפנים.
כל הטוב הזה אפשר לאפות בתנור!!!
כל כך מתאים לאירוח סופר מפנק בחג.


אופן ההכנה

1. במגרדת גסה מגרדים את הירקות. מוציאים את הנוזלים במידה ויש ומעבירים לקערה בינונית. מערבבים את הירקות עם קמח וביצה. מתבלים במלח ופלפל.
2. עוטפים פרוסת גבינת עיזים בתערובת הירקות ומהדקים היטב. מניחים תבנית.
3. אופציה לטיגון: מחממים מחבת ומרססים בשמן. מטגנים ת הלביבות כ 3 דקות מכול צד. כשהופכים מרססים שוב בשמן בנדיבות.
4. אופציה להכנה בתנור: מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרסיסים את הנייר בשמן. מניחים את הלביבות ומרססים מעל בשמן בנדיבות. אופים כ 10 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.
5. לרוטב: בקערה קטנה מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל. מגישים יחד עם הלביבות החמות.

טיפ ממיכל:

מתאים גם להגשה עם יוגורט שמערבבים עם כף פטרוזיליה קצוצה, חצי כפית פפריקה, כפית מיץ לימון ומלח ופלפל.

לביבות במילוי גבינת עיזים

המרכיבים

• 3 תפוחי אדמה קלופים קטנים
• 1 בטטה בינונית
• 1 זוקיני או קישוא
• 3 כפות קמח
• 1 ביצה
• 1 גבינת עיזים בגליל חתוכה לפרוסות דקת
• תרסיס פאם או 1/4 כוס שמן קנולה

לרוטב
• 1/2 כוס טחינה גולמית
• 1/2 מיכל יוגורט
• מיץ מחצי לימון
• 1/4 כוס מים
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד