כרובית שלמה ים תכונית
1 כרובית בינונית
כרובית שלמה אפויה עם תבלינים
כרובית צהובה מבפנים וקריספית מבחוץ ובטעמים ים תיכונים.
מנה שהיא ממש הצגה!!
מנה שהולכת מעולה עם טחינה ופשוט נטרפת ככה חמה ורכה מהתנור.
הכרובית נמסה מהבישול והאפייה ותבלינים חודרים לתוכה.
תוספת חגיגית, יפיפה ונפלאה לארוחה וארוחה בפני עצמה.
ומי לא אוהב כרובית?!
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!
מנה שהיא ממש הצגה!!
מנה שהולכת מעולה עם טחינה ופשוט נטרפת ככה חמה ורכה מהתנור.
הכרובית נמסה מהבישול והאפייה ותבלינים חודרים לתוכה.
תוספת חגיגית, יפיפה ונפלאה לארוחה וארוחה בפני עצמה.
ומי לא אוהב כרובית?!
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!
אופן ההכנה
1. מביאים לרתיחה מים מומלחים בסיר גדולעם כפית מלח. מכניסים את הכרובית (כשהראש הפוך) ומבשלים 10-12 דקות, עד שהיא מתרככת קלות בלבד (בודקים בנעיצת מזלג). מומלץ להפוך או במחצית הזמן. מסננים.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מניחים את הכרובית בתבנית. מערבבים בקערה בינונית שמן זית, סילאן ותבלינים עם מעט מלח ופלפל. מברישים את הכרובית בתערובת מכל הצדדים. אופים כ 20-25 דקות (אם נשאר שמן מוציאים באמצע ומברישים שוב). בודקים אם הכרובית ממש רכה בעזרת שיפוד. מוציאים מהתנור ומגישים חם עם טחינה ופטרוזיליה קצוצה.
4. בקערה בינונית מערבבים טחינה, מיץ לימון ומים ומתבלים במלח.
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל