בלוג האוכל המומלץ michi

כרובית שלמה הכי קראנצ'ית שיש

4-5 סועדים

כרובית שלמה מבית אמא

מתכון של קבוע של אמא שלי, זה בעצם מתכון גרמני ישן.
מתכון אוסטרי מאזור אינסבורק.
יותר טעים מהכרובית של אייל שני וסופר קל להכנה.
כרובית זה אחד מהירקות האהובים עלי (אולי חוץ מחצילים) ויחד עם פירורי לחם
(חומר גלם שהופך כל מנה מהירה למנה טעימה) יוצרים מנה צמחונית מהירה מדהימה.
אצלי בבית יש תמיד שקיות פתוחות של פרורי לחם מהשניצלים אחרונים שהכנו ואני מחפשת להם תמיד עוד שימוש.

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה מים מומלחים בסיר גדול. מכניסים את הכרובית (כשהראש הפוך) ומבשלים 25-30  דקות, עד שהיא מתרככת לגמרי(בודקים בנעיצת מזלג). מסננים.
  2. ממסים את החמאה במחבת (או מחממים את שמן הזית). מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהם עטופים בחמאה ונפרדים יחסית זה מזה. מטגנים כ 2-3 דקות עד שהצבע מעט כהה והפירורים קריספיים. זה צריך להיות יחסית נוזלי כדי שנוכל לצפות את הכרובית בקלות. מתבלים במלח. יוצקים על הכרובית כך שכולה תהיה מכוסה אפשר לפזר מעט בעזרת כפית. מגישים חם.

המרכיבים

  • 1 כרובית בינונית (כ-1 ק"ג)
  • 2 כפיות מלח גס
  • 100-120  גרם חמאה או כ-1/3  כוס שמן זית עדין
  • 80 גרם פרורי לחם
  • לקישוט: עלי זעתר/ פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
גלילה לראש העמוד