רוטב טריאקי כמו במסעדות
ל כ 400 מ"ל רוטב
טריאקי בייתי
אצלי בבית אוהבים את הטריאקי מעט סמיך כמו במסעדות.
הוא נצמד יותר בקלות כמשרה מהירה לבשר ודגים ונוח לטבילה.
את הטריאקי אני מכינה בקלות בכמה דקות.
רוטב מיוחד וטוב שיש כזה בבית.
הוא נצמד יותר בקלות כמשרה מהירה לבשר ודגים ונוח לטבילה.
את הטריאקי אני מכינה בקלות בכמה דקות.
רוטב מיוחד וטוב שיש כזה בבית.
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מערבבים יחד סויה מדוללת במים, סוכר ומירין, מוסיפים גיווני טעם שאוהבים. וקורנפלור (ללא גושים). מחממים עם מטרפה קלות ומחממים על אש בינונית עד מסמיך.
2. טועמים במידה והרוטב מלוח מידי מוסיפים מעט מים ואם מלוח פחות מוסיפים מעט סויה.
3. מורידים מהאש מצננים מעט ומעבירים לצנצנת (מעוקרת) לאחסון. נשמר בחוץ כ 3 שבועות.
4. הרוטב נגמר לפני …..
טיפ ממיכל:
1. מוסיפים קורנפלור לפי הסמיכות שאוהבים: סמיכות בינונית 2 כפות וסמיך מאוד 3 כפות.
2. למי שאוהב רוטב חלק אפשר לסנן במעבר לצנצנת.
3. כשמכינים בבית אנחנו מחליטים כמה הרוטב יהיה מתוק. לאוהבי מתוק במיוחד אפשר להוסיף בבישול 1-2 כפות דבש.