טורטיה במילוי ירקות אנטיפסטי וגבינת עיזים
ל5 סועדים
טורטיה במילוי גבינות וירקות קלויים
טורטיה עם אנטי פסטי מירקות שנשארו במקרר בשילוב מנצח של גבינת עיזים.
ארוחה קלילה קייצית ומהירה.
המלצה: כשמוציאים את הטורטיה המוכנה מהאריזה מומלץ לחם מעט במחבת או כ 3-4 דקות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות.
החימום מחזיר לטורטיה את הטריות והקריספיות.
אופן ההכנה
1. לאנטיפסטי: מחממים את התנור ל־210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את כל הירקות החתוכים עם שמן הזית, הבזיליקום, מלח ופלפל. מפזרים בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים במקרר. אפשר להכין יום מראש.
3. הרכבת המנה: מורחים שליש טורטיה לאורך בגבינה ומניחים בכל טורטייה 6-5 פרוסות גבינה. מניחים עליה ירקות וקצה מהרוטב שהצטבר בתבנית, מגלגלים או מקפלים ומגישים.
המרכיבים
• 5 טורטיות גדולות או 8 בגודל רגיל
• 2 גלילים (400 גרם) גבינת עזים, פרוסים דק
• 100 גרם גבינת לאבנה או גבינה לבנה 9%
לאנטיפסטי
• 3 פלפלים גדולים, בצבעים שונים, חתוכים למקלות
• 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
• 2-3 עגבניות, חתוכות לשמיניות ואו 200 גרם עגבניות שרי חצויות
• 1 כף עלי בזיליקום חתוכים, או 1 כפית בזיליקום יבש, או זעתר
• 4 כפות שמן זית
• מלח, פלפל שחור גרוס