בלוג האוכל המומלץ michi

טארט טאטן מנגו מהיר

לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ או מחבת (לא מומלץ קפיצית)

טארט מנגו הפוך מהיר

הטארט טאטן הכי מהיר ופשוט שתכינו.
המנגו הוא פרי מלא בטעם ורך מיסודו ולכן קרמל ואפייה קצרה מספיקים כדי ליצור את הפלא הזה!!
טארט מושלם לאוהבי מנגו ו טארטים חמים.
סרטון הכנה קצר ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. קולפים את חותכים סביב הגרעין לאורך ואת חצאי המנגו חותכים לפרוסות דקות. מניעים את הפרוסות הפוכות על התבנית ומעט באלכסון כך שיכסו לגמרי את תחתית התבנית..
  2. בסיר קטן מחממים סוכר ומים ומחממים על אש בינונית ומערבבים מעט עד שהסוכר נמס. ממשיכים לחמם עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר ב צבע זהוב כ 3-4 דקות. בזהירות שופכים את הקרמל על פרוסות המנגו.
  3. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
  4. את בצק עלים מרדדים מעט במידת הצורך וחותכים לעיגול מעט גדול יותר מהתבנית. מניחים מעל לפרי ומקפלים את הקצוות. יוצרים על גבי הבצק חורים עם מזלג.
  5. אופים 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור. במידה ויש יותר מעדי נוזלים בבסיס מוציאים מעט ושומרים בצד.
  6. הופכים את הטארט לצלחת הגשה. מגישים חם מומלץ עם גלידת וניל. מעדן.

המרכיבים

  • 3-4 יחידות מנגו בגודל בינונית קלוף( מומלץ רכים אבל לא מידי)
  • 3/4 כוס סוכר ( 150 גרם)
  • 3 כפות מים
  • כ 300 גרם בצק עלים
גלילה לראש העמוד