טארט טאטן כרישה
מחבת בקוטר 18-20 ס"מ עם ידית חסינת חום
מאפה כרישה חלומי
כרישה עדינה ומתקתקה שפוגשת בצק עלים קריספי, עם טעם עמוק וממכר.
זו המנה שאתם חייבים לנסות – יפהפייה, מפנקת, והכי טעימה שיש! 💚
מתאימה גם כמנה חלבית וגם בגרסת פרווה עשירה
זו המנה שאתם חייבים לנסות – יפהפייה, מפנקת, והכי טעימה שיש! 💚
מתאימה גם כמנה חלבית וגם בגרסת פרווה עשירה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- מחממים מחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את המים. מורידים את האש ומניחים את פיסות הכרישה עומדות צמודות מאוד כך שיכסו את כל פני המחבת. יוצקים מעל את הדבש. מפזרים מלח ועלי תימין מגבעול אחד. סוגרים את המכסה ל 3 דקות על בינונית . מורידים את המכסה ומביאים לרתיחה וממשיכים כשלוש דקות עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
- מורידים מאש ומצננים כ 2 דקות. מניחים מעל לכרישה את הבצק ומהדקים מעט. אופים כ 40 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור והופכים אל צלחת הגשה בקוטר המתאים. לקישוא: מפזרים פרמזן מגורר או עלי תימין.
המרכיבים
- 2 כפות חמאה או מרגרינה
- 1/3 כוס מים
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 2 גבעולי תימין טרי ( אם רוצים)
- 150 גרם בצק עלים מוכן מופשר או מצונן חתוכך בקוטר 22-24 ס״מ
- להגשה: 2 כפות פרמזן מגורר ( אם רוצים)