טארט גבינה ופרג
תבנית בקוטר 24-26
עוגת פרג וגבינה אפויה
שילוב של שתי אהבות יחד זה מתכון לעוגה מופלאה.
מחברים את פורים ושבועות ומקבלים טארט גבוה ומהודר לחגים!
מלית מופלאה של פרג מתוק וקרנצ'י עם עוגת גבינה אפויה מעל עדינה, לא מוקצפת.
הכול בתוך בצק פריך על בסיס חמאה, תחפושת מושלמת לעוגת חגיגית!!
למי שמפחד מעוגות גבינה אפויות העוגה הזו יוצאת מושלמת, כמעט ולא "נופלת" אחרי הצינון.
שתי אופציות לבצק בתחתית לבחירתכם.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד,חג שמח!
אופן ההכנה
1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש או לחילופין מערבבים פרורי פתי בר עם חמאה מומסת לקבלת פירורים דביקים.
2. מחממים את התנור לי 160מעלות. משמנים את התבנית או תבניות ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס (בתבנית טורט עד ל 3/4 מהגובה). לחילופין שופכים את הפרורים לבסיס התבנית ובעזרת כוס מהדקים לבסיס ולשולים בגובה כ 5.5 ס"מ. מצננים במקפיא עד לשימוש .
3. מילוי פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב, סוכר ודבש עד כשמגיע לרתיחה. מוסיפים את הפרג , חמאה והביסקוויטים מערבבים. מכבים את הגז ומוסיפים ביצה וגרידת לימון. מצננים 10 דקות בטמפרטורת החדר או במקרר..
4. מילוי הגבינה: מעבירים את הגבינה ושמנת חמוצה למיקסר מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים , סוכר, ביצים אינסטנט וניל. מערבלים עד שמתערבב ולא מעבר.
5. מכניסים לתחתית התנור תבנית קטנה עם שתי כוסות מים. ממלאים את הבסיס במלית הפרג מעבירים ויוצקים את בלילת הגבינה וממלאים את התבנית כמעט עד לקו הבצק ואופים 30 דקות. מורידים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות ואופים כ 25 דקות . מצננים בטמפרטורת החדר 20 דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה. מומלץ לחתוך אחרי לפחות 3 שעות קירור.
המרכיבים
לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• ½ 1 כוסות קמח (210 גר')
• 2 חלמונים
• 80 גר' אבקת סוכר
• 1 כפית דבש או גלוקוז
או לבצק בסקוויטים
תחתית פירורים : 300 גרם פרורי פתי בר שמערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת
למילית גבינה
• 250 גרם גבינה 9% (1 חבילה)
• 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
• 150 גר' סוכר (2/3 כוס)
• 2 ביצים L או 3 M
• 40 גר' (חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל)
• 1/2 כפית גרידת לימון או תפוז (אם רוצים)
למלית פרג
• 360 מ"ל חלב
• 150 גרם סוכר (3/4 כוס )
• 3 כפות דבש או סילאן
• 1 כף גדושה חמאה או מרגרינה
• 250-300 גרם פרג טחון
• 100 גרם פירורי ביסקוויט (1 כוס)
• 1 ביצה L או 2 M
• גרידת תפוז או לימון