בלוג האוכל המומלץ michi

חציל אסייתי

משולשי חציל במיסו

משרה בטעמים אסייתיים מופלאים
שמתאימה בול לחצילים אפויים בתנור.
זה מעדן אמיתי, תנסו!!
משחת מיסו מוסיפה למשרה טעמי אוממי נפלאים.
זו משחה מהמטבח היפני שפשר למצוא היום כמעט בכל סופר.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית מערבבים מיסו עם מים עד שהמיסו חלק. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם משולשים החציל כך שהרוטב יחסה את החצילים. מסדרים על התבנית וזורים מעל שומשום. אופים כ 20-25 דקות או עד שהחצילים  מזהיבים ומתרככים.
  3. מוציאים מהתנור מקשטים בבצל ירוק והם נפלאים חמים וקרים. אני הגשתי עם רוטב המורכב מ 3 כפות סויה מתוקה, 1 כף סרירצ׳ה וכפית מיץ לימון.

המרכיבים

  • 2 חצילים בגודל בינוני חתוכים לכ 12-14 משולשים

לרוטב

  • 3 כפות מיסו כהה
  • 1 כף מים חמים
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 1כף חומץ אורז או חומץ רגיל

לקישוט

  • 3 כפות שומשום
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוץ דק
גלילה לראש העמוד