חלת מפתח בעיצוב קלי קלות
תבנית תנור
1 חלה
חלת מפתח מקסימה
בלי להסתבך ובתבנית תנור רגילה.
פרויקט של רותם הבת שלי ושלי.
רותם תכננה ודוגמנית הידיים בסרטון, אני על הצילום.
11 רצועות וקליעה פשוטה של 3, 4 רצועות.
הכי חשוב: תנו לחלה תפיחה שנייה ממש ארוכה ותקבלו חלת מפתח קסומה.
סרטון הכנה נהדר ממש כאן בעמוד, באינסטגרם שלי.
אם במקרה אתם לא עוקבים – אשמח שתעקבו
פרויקט של רותם הבת שלי ושלי.
רותם תכננה ודוגמנית הידיים בסרטון, אני על הצילום.
11 רצועות וקליעה פשוטה של 3, 4 רצועות.
הכי חשוב: תנו לחלה תפיחה שנייה ממש ארוכה ותקבלו חלת מפתח קסומה.
סרטון הכנה נהדר ממש כאן בעמוד, באינסטגרם שלי.
אם במקרה אתם לא עוקבים – אשמח שתעקבו
אופן ההכנה
- לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, שמרים, מים, סוכר ושמן. מתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח . לשים כ 12 דקות. במידה והבצק רך מידי מוסיפים עוד 2 כפות קמח.
- מתפיחים מכוסה כשעה או עד שמכפיל את נפחו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 11 כדורים ( כ 110 גרם כל כדור) ועוד שני כדורים קטנים ( 30 גרם) ומכסים לכמה דקות. מרדדים 7 כדורים לאליפסה דקה ( אפשר בעזרת מערוך). חותכים 2 חתכים לאורך לא עד הסוף ויוצרים צמה ( כמו בסרטון) ומגלגלים ליציאת צמה אחידה וארוכה יותר. כל 2 צמות מניחים סביב קערה ומהדקים היטב. מניחים את הקעריות העטופות בצורת משולש בצד אחד של התבנית שישמשו כראש למפתח. מרדדים 4 רצועות נוספות ומגלגלים לגלילה ארוכה. מהדקים אותן יחד מצד אחד וקולעים חלת 4 רצועות ( כמו בסרטון) מהדקים מהצד השני ומגלגלים על השטח יחד לצמה אחידה וארוכה יותר. מניחים בבסיס הקעריות לאורך ידית המפתח. את הצמה השביעית מצמידים משמאל לידית גוף בחצי עיגול שישמש כשיניים למפתח. 2 כדורים קטנטנים מניחים משני צידי ידית המפתח בחיבור לראש המפתח. בודקים שכל החלקים חוברו היטב.
- מתפיחים כשעה וחצי לפחות או עד שכמעט ומכפיל את נפחו. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
- מברישים בביצה ומפזרים מעל לשומשום ( אפשר בשני צבעים כמו בסרטון) ואופים כ 35 דקות או עד שהחלה מזהיבה לגמרי גם מלמטה. ממלאים את הקעריות בזיתים, שמן זית ועגבניות מגוררות ומגישים.
המרכיבים
- 750 גרם קמח ( מומלץ קמח לחם או קמח חלה) 15 ו 1/3 כוסות קמח
- 450 מ״ל מים ( קרים )- 2 כוסות פחות 4 כפות
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כף לא גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס שמן ( 90 מ״ל)
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שומשום מלא או רגיל
- 1 כף שומשום שחור
- 1 ביצה טרופה להברשה
- 3 קעריות קטנות מתאימות לתנור מזכוכית או חרס