בלוג האוכל המומלץ michi

חלה לשבת

2 חלות בינוניות

חלה רכה במיוחד לשבת

פשוט חלה מתוקה לשבת.
חלה חלומית ומתוקה פשוטה והכי בסיסית מ 3 רצועות בלי להסתבך.
בצק חלה מעלף שמסיימים עם חמאה רכה מעט דומה לבריוש אך הרבה יותר קליל.
חשוב בהתפחה השנייה שהבצק כמעט יכפיל את נפחו על מנת לקבל חלה אוורירית במיוחד.
זה מאוד תלוי במזג האוויר ברור שבקיץ במיוחד באוגוסט זה מתקדם מהר במיוחד והזמנים הקצרים יותר במתכון הם המומלצים.
יש לקחת בחשבון שזמני ההתפחה הם לא מדויקים לגמרי (תלוי המזג אויר וסוג הקמח).
חשוב לעקוב אחרי התפתחות הבצק.

אופן ההכנה

1. בקערה קטנה מערבבים יחד חלב, שמרים וסוכר.משהים 5-10 דקות עד שהשמרים מעט תופחים. לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים היבשים של הבצק (בשלב ראשון 500 גרם קמח) ומערבבים . למרכיבים היבשים מוסיפים את תערובת החלב. לשים כ 3 דקות עד שנוצר בצק. במידה והבצק רך מידי למגע מוסיפים עוד קמח. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ7 דקות במהירות נמוכה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ 20-45 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
2. על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 6 חתיכות שוות. מגלגלים לגלילה באורך כ 30 ס"מ כל רצועת בצק . מניחים את הגלילים יחד לאורך ומחברים את 3 הגלילים בחלק העליון ומהדקים היטב. יוצרים צמה עד שהבצק נגמר ומהדקים היטב. מעבירים לתבנית מצופה בנייר אפייה. מחממים תנור ל170 מעלות. מברישים בביצה ומפזרים שומשום. מניחים להתפחה נוספת 20-40 דקות או עד שכמעט מכפיל את נפחו. ואופים 30-35 דקות או עד שהחלה מזהיבה לגמרי והתייצבה במרכז.
3. מומלץ להגיש באותו היום.

טיפ ממיכל:

לגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב בחלב סויה, שקדים או מים והחמאה במחמאה או שמן קוקוס.

אני ממליצה גם על:

בדיקת פרגון עשיר

חלה לשבת

המרכיבים

• 500-560 גרם קמח לבן (מומלץ קמח מיוחד ללחם) 1/2 2 עד 3 כוסות
• 300 מ"מ חלב חמים (חימום של 40 שניות במיקרוגל) 1/4 1 כוסות
• 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים 1 כף שמרים יבשים
• 2 ביצים
• 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
• 1/4 כפית מלח
• 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

• 1 ביצה טרופה + כפית מים להברשה
• 3 כפות שומשום

גלילה לראש העמוד