בלוג האוכל המומלץ michi

חיתוכיות דאבל שוקולד

אנגלישקייק אורך 30-35 ס"מ
כ 12 יחידות

חיתוכיות חמאה שוקולד נפלאות

בצק סופר פריך פשוט שאפשר ליצור ב2 דקות בלישה ידנית.
בצק פריך מ 3 מרכיבים – הכי חמאתי ופרורי שיש!
בעזרת תבנית אינגליש קייק בסיסית יוצרים חיתוכיות מלבניות נפלאות עם מילוי מושחת של נוטלה או ממרח שוקולד שאוהבים ושוקולד לבן.
בלי מיקסר, בלי מערוך הכי בסיסי, הכי מושחת והכי טעים.
כל כך קל ומדויק להכין בתבנית אינגלישקייק.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית או קערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק פירורי ואחיד (עד שהחמאה נטמעת בקמח). אין צורך לקרר.
  2. מחממים תנור ל175 מעלות. משמנים תבנית אינגליש ומרפדים את הבסיס בנייר אפיה.
  3. מחלקים את הבצק ל2 חלקים. חלק אחד 2/3 מגודל הבצק לבסיס והשני 1/3 מהבצק מעבירים למקרר. מניחים את הבצק (החלק הגדול יותר) בבסיס תבנית ומפזרים עם הידיים באופן אחיד. אופים כ 18-20 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כ 10 דקות. מורחים מעל לבצק באפוי נוטלה באופן אחיד ופחות בשולים. מפזרים מעל שוקולד לבן. מפוררים את יתרת הבצק לפרורים ומפזרים מעל לשוקולד כך שיכסה כמה שיותר. מחזירים לתנור ואופים עוד 16-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים לגמרי כחצי שעה. מוציאים מהתבנית וחותכים לרוחב מלבנים ברוחב כחצי ס"מ.

טיפ ממיכל:

1. בהכנה השתמשתי בנוטלה.
2. החיתוכיות יוצאות נפלא גם ללא שוקולד לבן. אפשר להוסיף שוקולד חלב או שוקולד שאוהבים במקום.
3. אם אתם אוהבים עוגיות רכות יותר אפשר לוותר על שלב האפיה של הבסיס ולאפות הכול יחד בפעם אחת במשך 25 דקות או עד שהפירורים למעלה מזהיבים.
4. לפרווה אפשר להשתמש במחמאה, נוטרינה או מרגרינה ולבחור בממרח פרווה להוריד שוקולד לבן או להחליפו במריר.

חיתוכיות בצק פריך במילוי שוקולד

המרכיבים

לבצק
• 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

למילוי
• חצי כוס ממרח שוקולד אוהבים (כ 90-100 גרם)
• 40-50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד