בלוג האוכל המומלץ michi

רטטוי

ל 6 סועדים

רטטוי - קדירה צמחונית צרפתית

הרטטוי המפורסם, כן התבשיל הקלאסי שעל שמו הסרט הנפלא.
אני פשוט מכורה לתבשיל ומכינה אותו במנה עיקרית צמחונית בליווי של אורז או פסטה.
תבשיל צרפתי כפרי משובח בטעמי פרובנס.
מנה צמחונית נפלאה, תבשיל חורף שמתאים גם לקיץ.
לא סתם המנה Ratatouille מככבת בסרט נפלא של דיסני.
סרטון הדרכה למתכון ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים 4 כפות שמן זית וצולים את השום, בצל, טימין והבזיליקום עד שמזהיבים מעט כדקה. ממשיכים על אש גבוה ומוסיפים את שארית שמן בזית, החצילים, קישואים ופלפלים ומטגנים כ 5 דקות או עד שמתרככים מעט. מוסיפים את עגבניות מרוסקות, עלי דפנה ורוטב העגבניות. מוסיפים מים כך שיכסה את הירקות לגמרי. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה מכוסה חצי שעה או עד שהרוטב מסמיך מעט והירקות התרככו לגמרי. מערבבים מידי מתבלים במלח ופלפל.
2. מגישים חם כרוטב לפסטה, תוספת צמחונית או עם אורז/פסטה/ פתיתים.

Ratatouille

המרכיבים

• 2 ק"ג חצילים בגודל בינוני
• 1/4 כוס שמן זית
• 4 שני שום כתושות
• 1 בצל סגול או כרישה חתוכים לקוביות קטנות
• 1 ענף בזיליקום טרי
• 2 ענפי טימין
• 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
• 3 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות בגודל בינוני
• 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
• 1-2 כוסות מים
• 2 כפות רסק עגבניות
• 2 עלי דפנה
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד