בלוג האוכל המומלץ michi

חזרת עבודת יד

ל 3/4 ק"ג

חזרת ביתית

לא תאמינו כמה קל להכין וטעים.
זו ממש הסיבה אני מכינה חזרת עבודת יד לחג בשלוש השנים האחרונות.
זה כמו חומוס שמתחילים להכין בבית מפסיקים לקנות מוכן!!
השנה תנסו ואני בטוחה שתתמכרו וזה הולך עם הכול ולא רק עם הגפילטע.
החזרת מוסיפה את העקצוץ לתבשילי החג.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מבשלים את הסלקים השלמים מכוסים במים כ 5-7 ס"מ מעל ברתיחה כ 40 דקות או עד שמתרככים לגמרי (בודקים עם מזלג). מסננים ומצננים לגמרי כחצי שעה במקרר. מקלפים את הקליפה. חותכים לרבעים
2. המעבד מזון טוחנים את שורש החזרת לפרורים דקים כ 2 דקות. מוסיפים את הסלקים, חומץ ומלח. מפעילים כדקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. טועמים ומתקנים במידת הצורך ע"י תוספת מלח.
3. מעבירים לכלי אחסון או צנצנת מעוקרת. שומרים במקרר עד לערב החג.

טיפ ממיכל:

1. אפשר לאפות את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור בחום של 200 מעלות במקום לבשל כשעה או עד שמתרככים.
2. לקיצור התהליך אפשר בהחלט להשתמש בסלק מבושל בואקום.

המרכיבים

• 150 גרם שורש חזרת קלוף חתוך לקוביות בינוניות(יוצר כוס ושליש של פרורים במעבד מזון)
• 500-600 גרם סלקים (3 סלקים בגודל בנוני)
• 4 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
• 100-150 גרם סוכר (מומלץ להוסיף בהדרגה לפי הטעם) – כחצי כוס ועד 3/4 כוס
• 1/2 כפית מלח

לסרטון הדרכה קצר באינסטגרם – ואם את כבר שם בואו ותעקבו אחרי!!

גלילה לראש העמוד