גרנולה בר עם חמוציות
לתבנית אינגליש קייק מומלץ באורך 30-35
גרנולה בר חמוציות ביתי
גרנולה בר מופלא שהוא קצת כמו עוגה (יציב מאוד לחיתוך!!) וקל בטירוף להכנה.
מערבבים את החומרים ומעבירים לאפייה באינגליש קייק.
תבנית מושלמת לחיתוך גרנולה בר ארוך ויפה כזה שילדים יכולים לקחת לבית הספר.
להגשה כפטיפור או עוגייה מומלץ לחתוך למרובעים קטנים.
מערבבים את החומרים ומעבירים לאפייה באינגליש קייק.
תבנית מושלמת לחיתוך גרנולה בר ארוך ויפה כזה שילדים יכולים לקחת לבית הספר.
להגשה כפטיפור או עוגייה מומלץ לחתוך למרובעים קטנים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, שיבולת שועל, סוכר, קוקוס וחמוציות. מערבבים. בסיר קטן מחממים יחד חמאה וסילאן על אש בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסודה ומים חמים ומוסיפים לחמאה. יוצקים את תערובת החמאה על התערובת של החומרים היבשים ומערבבים.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה. ומהדקים את התערובת לבסיס התבנית. אופים 40 דקות או עד שהתערובת מזהיבה. מצננים כ 10 דקות ומוצאים מהתבנית. חותכים לבר ברוחב כ 2 ס"מ.
טיפ ממיכל:
1. אפשר להחליף את החמוציות בצימוקים ואפשר להחליף שקדים באגוזי לוז על מנת לגוון.
2. המתכון לא מאוד מתוק – למי שרוצה ממש מתכון להעלות את הסוכר החום לחצי כוס – 100 גרם ולהוסיף עוד 1-2 כפות סילאן.
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי