
גרטן חורפי צבעוני
תבנית בינונית
גרטן בשלושה צבעים
מנה מנצחת צמחונית בשלושה צבעים!
תרד, בטטה ותפוחי אדמה.
מנה מוקרמת על בסיס בשמל עדין.
מנה מנחמת חגיגה של ממש.
התרד בבסיס נותן אתנחתא נפלא ששוברת את הרכות הנפלאה של השכבות מעל.
הגרטן יוצא רך ועם רוטב מושלם מעט סמיך!!!!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!
תרד, בטטה ותפוחי אדמה.
מנה מוקרמת על בסיס בשמל עדין.
מנה מנחמת חגיגה של ממש.
התרד בבסיס נותן אתנחתא נפלא ששוברת את הרכות הנפלאה של השכבות מעל.
הגרטן יוצא רך ועם רוטב מושלם מעט סמיך!!!!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!
אופן ההכנה
- לבשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח ומבשלים יחד כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את חלב ו 3/4 ממיכל השמנת ומבשלים על אש גבוה תוך כדי ערבוב כד שהרוטב מעט מסמיך וקרוב לרתיחה. מוסיפים אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל גרוס. ממליחים מעט יותר. אם הרוטב סמיך מידי מומלץ להוסיף עוד חלב ולערבב.
- מחממים תנור ל 195 מעלות טורבו. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות מאוד, מומלץ במנדולינה או מעבד מזון.
- מחממים חמאה או שמן זית במחבת בינונית ומבשלים את התרד כשתי דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
- משמנים את התבנית בחמאה, מסדרים את התרד בבסיס ומעל תפוחי האדמה בצפיפות ויוצקים חצי מהרוטב כך שיכסה לגמרי את תפוחי האדמה. מסדרים מעל את פרוסות הבטטה ושארית רוטב הבשל כל שיכסה את כל הבטטות. מפזרים גבינה מפזרים גבינה מעל.
- אופים שעה בתנור או עד שרך לגמרי ( בודקים עם מזלג). מגישים חם ומבעבע.
טיפ ממיכל:
אפשר עמובן להכין גם ללא התרד בתחתית.
המרכיבים
- 3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
- 1 בטטה גדולה קלופה
- 1 כף שמן זית או חמאה
- כ 200 גרם תרד חתוך גס
לבשמל
- 4 כפות חמאה (40 גרם)
- 4 כפות קמח( 40 גרם)
- 1/4 1 כוסות חלב ( 300 מ״ל)
- 1 מיכל שמנת לבישול או רגילה ( 250 מ״ל)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט ( אם רוצים)
- 2/3 כוס גבינת גאודה או מוצרלה מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס