בלוג האוכל המומלץ michi

גלילת שוקולד קוקוס ללא אפייה

1 גלילה

רולדת שוקולד קוקוס נפלאה

מתכון נוסטלגי של חמותי פנינה. זה היה מתכון קבוע והאהוב שלה.
תמיד היו 2 גלילות כאלה בשלוף במקפיא למי שמפתיעה אותה.
הרולדה מורכבת מתערובת כדורי שוקולד על בסיס קקאו ומעליה שכבת קוקוס מושלמת.
יחד נוצר ממתק מושלם שמכינים בקלות.
נסו ובטוח שזה יכנס למתכונים הקבועים שלכם.
שומרים במקפיא עד לשימוש.

אופן ההכנה

ההכנה:

  1. בסיר בינוני מחממים יחד מים, סוכר, קקאו ושוקולית עד שהסוכר נמס והנוזל חלק. מצננים מעט ואפשר להעביר לקערה בינונית. מוסיפים לנוזל את הבסקווטים והברנדי ומערבבים. מעבירים לנייר אפייה ויוצרים מלבן אחיד (אפשר להיעזר במערוך) באורך 25 ס"מ ורוחב של כ 17 ס"מ.
  2. בקערה נוספת מערבבים קוקוס, אבקת סוכר וחמאה לתערובת אחידה (אפשר בעזרת כף, מטרפה או במיקסר). יוצקים את התערובת על שכבת השוקולד ומורחים באופן אחיד בעזרת מרית. מגלגלים לרולדה ארוכה ואחידה. עוטפים בנייר ומקפיאים לפחות כשעה לפני ההגשה.
  3. להגשה אפשר לגלל בקוקוס. חותכים פרוסות דקות ומגישים.

טיפ ממיכל:

לגרסת פרווה נהדרת באותה מידה – מחליפים חמאה במחמאה או נוטרינה או מרגרינה שאוהבים.
לילדים אפשר להחליף עוד כף קקאו בשוקולית ולהוריד את הברנדי. מהניסיון שלי גם ככה כמו שהמתכון עכשיו ילדים ממש זוללים.

רולדת שוקולד וקוקוס ללא אפייה

המרכיבים

שכבת השוקולד:

  • 2 כפות קקאו
  • 1 כף שוקולית
  • 1/3כוס סוכר (כ 70 גרם)
  • 1/2 כוס מים
  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים (1 שרוול פתי בר שאוהבים)
  • 1-2 כפות ברנדי (אם רוצים)

 

שכבת הקוקוס

  • 100 גרם קוקוס (1 חבילה)
  • 100 גרם אבקת סוכר (1 חבילה)
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

  • 3-4 כפות קוקוס לקישוט (אם רוצים)
גלילה לראש העמוד