בלוג האוכל המומלץ michi

בקלאווה במילוי ערמונים

לתבנית 24-26 ס"מ

בקלאוות מיוחדת עם דבש וערמונים

כל כך יפה להתעלף.
כל כך קל ומהיר להכין בקלאווה מפילו במילוי ערמונים עשיר.
זה יוצא קרספי מבחוץ ורך במילוי הודות לערמונים במילוי.
הערמונים מוסיפים טעם נפלא למילוי – טעם ממכר.
יחד עם סירופ סוכר ודבש זהו קינוח פרווה מושלם לערב החג.

בשיתוף עם תרסיס השמן של פאם.
התרסיס שמקצר לנו את העבודה במתכון!!

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. המילוי: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה וחותכים אותם כך שיתאימו לגודל התבנית. מתיזים תרסיס שמן פאם בתחתית התבנית.מניחים בתבנית דף פילו ומתיזים עליו תרסיס שמן פאם. ממשיכים באותו האופן עד שמתקבל בסיס של 6 דפים משומנים. יוצקים לתבנית את המילוי ומורחים באופן אחיד. מניחים מעל המילוי דף פילו ומתיזים עליו תרסיס שמן פאם. ממשיכים באותו האופן עד שנוצרת שכבה של 6 דפי פילו משומנים. לפני הכניסה לתנור חותכים בעזרת סכין חדה את הבצק בחלקו העליון למעוינים או לכל צורה שאוהבים.
4. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, או עד שדפי הפילו מזהיבים.
5. מוציאים את הבקלאווה החמה מהתנור ומשהים בצד 10 דקות לטמפרטורת החדר.
6. הסירופ סוכר: בסיר קטן מבשלים את המים, הדבש והסוכר עד לרתיחה ומסירים מהלהבה.
7. יוצקים מעל הבקלאווה את הסירופ החם כך שיחלחל לכל התבנית. מקשטים מעל בפיסטוקים, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

בקלאוות ערמונים

המרכיבים

לבצק
• 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו
• תרסיס פאם שמן קנולה
• למילוי:
• 2 שקיות (200 גרם) ערמונים בוואקום
• 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלופים
• 1/4 כוס חלב סויה או חלב רגיל
• 1 כפית קינמון טחון
• לסירופ
• 1/2 כוס (100 מ"ל) מים
• 3 כפות דבש
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לקישוט:
• 2 כפות פיסטוק, קצוץ גס או פיסטוקים שלמים

גלילה לראש העמוד