בלוג האוכל המומלץ michi

קציצות עננים עם בורגול בתבנית אחת

ל 4-5 סועדים

קציצות בקר עם עגבניות ובורגול

מנה בתבנית אחת מהירה וטעימה מתאימה כמנה ראשונה או מנה עיקרית גם בחג.
לממהרים זו המנה המושלמת.
שילוב של קציצות מתובלות, עגבניות לחות ובורגול שמתבשל במהירות מביאים אותנו למנת מעולה בפחות מחצי שעה הכנה וב 45 דקות כולל אפיה בתנור.
הכנתי אותה במחבת המלבנית grill של roso שמגיעה עם מכסה עם משטח פסים מופלא לצליית הקציצות.
המלצה: מתנה נפלאה לתקופת החגים.
את התבנית אפשר למצוא בחנויות והאתר של cook & bake.
עמוד הבית

אופן ההכנה

1. בקערה בינונית משרים את הבורגול עם המים. מומלץ להכין מחבת גדולה עגולה או מלבנית שאפשר גם להכניס לתנור או להשתמש במחבת ובתבנית עם שולים מעט גבוהים יחד.
2. בקערה בינונית מערבבים את הבשר הטחון עם פירורי לחם, בצל סגול, פטרוזיליה, פפריקה ו1/2 כפית מלח ומעט פלפל. יוצרים מהתערובת 12-8 קציצות ומניחים בצד.
3. מחממים את המחבת מעל כיריים עם 2 כפות שמן. מוסיפים את העגבניות והשום וצולים כ־4-3 דקות, או עד שהם מזהיבים מעט. מתבלים במלח, מוציאים מהכלי ומניחים בצד.
4. מוסיפים ל מחבת מעט שמן ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד. מוציאים מהכלי ומניחים בצד.
5. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
6. מערבבים את העגבניות הצלויות עם הבורגול המושרה ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לתבנית ומסדרים שכבה בתחתית הכלי. מניחים מעל את הקציצות, יוצקים מים/ציר והשמן שנותר, מכסים ומעבירים לתנור ל־10 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות, עד להזהבה. מגישים חם למרכז שולחן.

קציצות בקר עם עגבניות ובורגול

המרכיבים

• 1/2 1 כוסות בורגול (כ־300 גרם)
• 1/2 1 כוסות מים (360 מ"ל)
• 500-600 גרם בשר בקר טחון
• 2 כפות פירורי לחם
• 1 בצל סגול, קלוף ומגורר בפומפייה גסה
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• כף פפריקה מתוקה
• 1/3 כוס שמן זית או קנולה
• 20 עגבניות שרי חצויות
• 6 שיני שום חצויות
• 1/2 כוס מים או ציר (120 מ"ל)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד