בחושה תפוחים ושקדים מהודרת וחגיגית
לתבנית קפיצית 22-24 ס"מ
עוגת תפוחים ושקדים בחושה ומהודרת
עוגה בחושה בניחוח שקדים עדין עם ציפוי של תפוחים, שקדים מולבנים ולבסוף דבש.
עוגה פשוט מושלמת וחגיגית תמיד ובמיוחד בחג.
ההשראה לעוגה היא עוגת תפוחים בחושה גרמנית שרק חיזקתי בטעמי השקדים שמוסיפים כל כך לתפוחים.
פיזור התפוחים על העוגה הוא פשוט ומהיר כך שמכינים את העוגה בלא יותר מ20 דקות (לא כולל זמן אפייה).
לגמרי עוגה שכבר אפשר להתחיל ולהכין לפני החג.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבת את הסוכר והחמאה (או המחמאה) מקציפים יחד חמאה וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים, בהדרגה, רק אחרי שכל ביצה נטמעת בעיסה. עוצרים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מפעילים את המערבל ומוסיפים את תמצית הווניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מהשמנת החמוצה. מקציפים עד שהכול נטמע בעיסה ומוסיפים את יתרת הקמח, יתרת השמנת ואת השקדים הטחונים. מערבבים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
4. הציפוי: יוצקים את העיסה לתבנית מפזרים עליה את פרוסות התפוחים ואת השקדים. מברישים את התפוחים בחמאה המומסת. אופים 40 דקות מחממים את הדבש (או הסילאן) כחצי דקה במיקרוגל ומברישים את התפוחים על פני העוגה.
5. ממשיכים לאפות 20 דקות או עד שהתפוחים רכים לגמרי וזהובים, מכניסים קיסם למרכז העוגה לבדוק שהעוגה נאפתה לגמרי. מוציאים ומצננים כחצי שעה.
טיפ ממיכל:
לעוגה יחסית גבוהה מומלץ לאפות בתבנית 22 ס"מ.
המרכיבים
• 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
• 200 גרם חמאה או מחמאה רכה
• 4 ביצים
• 2 כפיות תמצית וניל
• 1/2 כפית קינמון טחון
• 280 גר' קמח (2 כוסות)
• 1/4 כפית מלח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או מעדן יוגורט וניל טבעוני
• 100 גר' שקדים טחונים (1כוס)
לשכבת הציפוי
• 3 תפוחים קלופים, פרוסים לפלחים בעובי בינוני
• 20 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
• 50 גרם שקדים מולבנים
• 2 כפות דבש או סילאן