בלוג האוכל המומלץ michi

בואיקוס עם מרווה

16-22 תלוי בגודל

בואיקוס

שלבתי במתכון הזה שתי אהבות שלי במתכון אחד, בואיקוס ומרווה.
גילוי נאות בעלי הוא חצי בולגרי ובואיקוס זה מתכון קבוע אצלנו בבית.
אצל אריק (בעלי) בבית נהגו לחצות את הבואיקוס הטרי ולהוסיף באמצע פרוסה עבה של קשקבל.
לחמנייה/מאפה הכי קלה להכנה ללא שמרים (בלי מיקסר). טעימה בטירוף אבל נראות… קצת פחות.
עדכנתי קצת את המתכון המסורתי, לטובה כמובן. הורדתי מעט את אחוזי השומן במתכון (קצת פחות חמאה) , פיזרתי קשקבל מעל והוספתי את התבלין האהוב עלי לסיום.
עוד גילוי נאות לגבי המרווה, השראה הגיעה מהבורקס של "עמיתה" למי שכבר טעם.
אז למה מרווה? התבלין הטרי היחיד שבטיגון עמוק ואפיה פשוט הופך לצ'יפס מופלא.
יצאה לחמנית גבינות אלגנטית במיוחד בכמה דקות עבודה.
אתם חייבים לרוץ ולנסות את המתכון הזה בבית !!

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים עם כף עד שנוצר בצק אחיד וחלק.
2. מרפדים 2 תבניות אפיה עם נייר. מיוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. ומניחים על התבנית. מפזרים מעל ללחמניות קשקבל ומניחים מעל עלה מרווה. מברישים את המרווה במעט שמן. אופים כ 16-18 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים כ 5 דקות ומגישים.

טיפ ממיכל:

• אפשר להחליף קשקבל בפרמזן או כל גבינה צהובה קשה שאוהבים.

בואיקוס מעוטר במרווה

המרכיבים

• 420 גרם קמח תופח (3 כוסות)
• 250 גרם חמאה מומסת
• 250 גרם גבינה לבנה (1 גביע רגיל) או קוטג'
• 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת גס
• 1 ביצה
• 1 כפית מלח

• 50  גרם קשקבל מגורר גס (כ 2/3 כוס) – אם רוצים
• 3 ענפי מרווה טריים מופרדים לעלים – אם רוצים
• 1 כף שמן רגיל להברשה של העלים

גלילה לראש העמוד