בלוג האוכל המומלץ michi

באניצה במילוי גבינת פטה ותרד

אינגליש קייק 25-30 ס"מ

מאפה פילו, פטה ותרד באינגלישקייק

באניצה פטנט מהירה ומעוצבת באינגליש קייק.
פילו פטה ותרד יחד יוצרים מאפה שהוא קצת מאפה האלים היווני והבאניצה הבולגרית.
דפי הפילו משוחים בשמן זית ומקופלים לאקורדיון יוצרים מאפה קרנצ׳י ועשיר.
סרטון הכנה מדויק ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל190 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בבסיס בנייר אפייה.
  2. משמנים דף פילו בשמן זית ומקפלים מעטפה של 3 לאורכו ויוצרים מפס הבצק 2 קיפולי אקורדיון ומניחים בתוך התבנית עומדים. עד שמסיימים את הדפים.
  3. ממלאים את הקפלים במתחלף בפיסת גבינה ומייד בקיפול אחרי ב כמה עלי תרד וכך לכל אורך התבנית. מערבבים ביצה או שתיים עם חלב. למי דובב את המאפה דומה יותר לפשטידה יש להשתמש בשתי ביצים ועל החלב. מתבלים מעט במלח ופלפל ומברישים מעל למאפה ויוצרים מעל.
  4. אופים כחצי שעה או עד שהגבינה והבצק מזהיבה. מוציאים מהתנור משהים כ10 דקות להתייצבות ומוציאים מהתבנית.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התרד בפטריות או בצל חתוך לפרוסות דקות.

המרכיבים

  • 250 גרם דפי פילו מצוננים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 250-300 גרם גבינת פטה שאוהבים חתוכה לפרוסות דקות
  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • 1-2 ביצים
  • 1/4-1/2 כוס חלב
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד