בלוג האוכל המומלץ michi

ארוחת עוף צלוי מפנקת בתבנית אחת

ל 4-5 סועדים

עוף אפוי עם אורז ותפוחי אדמה

אחת האהבות שלי הוא השילוב בין אורז ותפוחי אדמה.
כל הטוב הזה מוגש עם עוף צלוי רך ומתובל היטב שנאפה מעל בתבנית אחת.
מינימום עבודה.
רק תכינו המון עשבי תיבול צבעוניים ויש לכם פינוק אמיתי מעל לארוחה הצלויה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אם אתם כבר שם תעקבו אחרי באינסטגרם לעוד סרטונים.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים שמן זית עם פפריקה, שום, סחוג, סויה ודבש. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים תנור ל 220 מעלות.
  3. מסדרים תפוחי אדמה על התבנית ומורחים אותם בשמן זית המתובל. שופכים מעל את האורז. מערבבים את המים עם 2 כפות משמן הזית המתובל ושופכים על האורז. מסדרים מעל את חלקי העוף ומפזרים מעל מלח ופלפל. מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום ומהדקים.
  4. אופים שעה או עד שהאורז ותפוחי האדמה מתרככים. מורידים את הנייר וממשיכים לאפות כ 20 דקות או עד שהעוף מזהיב והאורז גם.
  5. מוציאים מהתנור ומפזרים עשבי תיבול ומגישים.

טיפ ממיכל:

אל תוותרו עשבי תיבול מעל.

המרכיבים

  • 2- 1 ק״ג שוקי עוף או כרעים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף סחוג או אריסה או פסטו
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף דבש
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל6 משולשים
  • 11/2 כוסות אורז
  • 1/5 3 כוסות מים ( 750 מ״ל)
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים טריים שאוהבים (בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה ואפשר קצת צ'ילי טרי חתוך לפרוסות)
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד