אורז בריאני צהוב
4-5 סועדים
אורז בריאני
אורז נפלא בטכניקת בישול מיוחדת.
גילתי את האורז המיוחד הזה דרך חברה דרום אפריקאית.
אורז מלא בכל טוב שהוא ממש כוכב הארוחה.
מתחילים בבישול האורז ומסיימים באפייה .
מבושל במים יחד עם שורש כורכום לקבלת צבע צהוב מרהיב וממשיך לאפייה בתנור.
צבעוני, טעים ובריא במיוחד – הודות לתוספת הנפלאה של שורש הכורכום.
גילתי את האורז המיוחד הזה דרך חברה דרום אפריקאית.
אורז מלא בכל טוב שהוא ממש כוכב הארוחה.
מתחילים בבישול האורז ומסיימים באפייה .
מבושל במים יחד עם שורש כורכום לקבלת צבע צהוב מרהיב וממשיך לאפייה בתנור.
צבעוני, טעים ובריא במיוחד – הודות לתוספת הנפלאה של שורש הכורכום.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (175 מעלות).מחממים את השמן בסיר שיתאים מאוחר יותר לתנור. צולים את הבצל והכורכום על אש בינונית עד שהופך לשקוף – כ 5 דקות. מוסיפים לבצל קינמון, ציפורן ואורז. מערבבים כשתי דקות.
- מוסיפים לסיר את המים, משמשים, פיסטוק וג'ינגר, דבש ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש מכסים במכסה ומעבירים לתנור ואופים כ 25 דקות עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מוציאים מהתנור ומערבבים בעזרת מזלג ומתבלים במלח ופלפל.
- נשמר 3 ימים מומלץ לחמם שוב כמה דקות במיקרוגל.
המרכיבים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש כורכום חתוך קלוף לפרוסות או כפית כורכום באבקה גדושה
- 1 מקל קינמון
- 4 יחידות ציפורן (אם רוצים)
- 400 גר' אורז בסמטי
- 1 ליטר מים
- 12 משמשים יבשים או שזיפים או תערובת של שניהם חתוכים לקוביות גדולות
- 50 גר' פיסטוקים קלופים
- 1 כף דבש או סילאן
- 3 יחידות ג'ינגר מסוכר (אם רוצים) או כף צימוקים
- מלח ופלפל