בלוג האוכל המומלץ michi

אוזני המן ווניל שוקולד

14-18

אוזני המן במילוי וניל בשחור לבן

אוזני המן בשחור לבן סופר קלים להכנה עם מילוי הפטנט שלי.
אוזני המן במילוי רך, טעים ומהיר.
מילוי של פודינג ווניל סופר יציב שנותן תחושה של פודינג נפלא במרכז העוגייה.
הרכות באוזני המן האלה היא מיוחדת וקצת אחרת.
מילוי בווניל הוא מילוי שאני מכניסה עם לעוגות שמרים שלי. עובד נהדר גם באוזני המן.
אחת העוגיות הכי רכות מבפנים שטעמתי יחד עם שילוב עדין של שוקולד זו חגיגה במיוחד לילדים.
אפשר גם להכין עם סוכריות צבעוניות במקום השוקולד.

אופן ההכנה

לבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד/ מיקסר עד שנוצרים פרורי בצק גדולים. מוסיפים את סוכריות הקישוט (משאירים מעט לקישוט בסוף). מוציאים למשטח עבודה ומאחדים קצרות ובעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה לפחות לפני השימוש.

למילוי מקציפים ידנית יחד שמנת ואבקת אינסטנט ווניל כשתי דקות עד שמתקבלת בלילה יציבה מאוד.

מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 0.3 מ"מ. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולי בצק בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי בהתאמה לגודל העיגול וסוגרים משלושה צדדים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית תבנית . לאפייה מושלמת מעבירים את התבנית למקפיא ל5 דקות. אופים כ 12-15 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות. לאחר צינון קל אפשר לפזר סוכריות מעל לאוזני ההמן.

טיפ ממיכל:

את סוכריות השוקולד אפשר להחליף בסוכריות צבעוניות

אוזני המן ווניל שוקולד

המרכיבים

לבצק

  • 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • 1  כוס קמח (180גרם)
  • 1 ביצה מומלץ גודל M
  • 1 כפית גלוקוז/סילאן /דבש
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כוס סוכריות שוקולד לקישוט

למלית

  • 1 מיכל  שמנת מתוקה (250 מ״ל)
  • 1 חבילה אינסטנט ווניל פודינג (80 גרם)

 

גלילה לראש העמוד