בלוג האוכל המומלץ michi

אגרול עוף מדפי אורז

12-15 יחידות

אגרול דפי אורז אפוי במילוי עוף

לאחרונה התאהבתי בדפי אורז אפויים.
בטיפול הנכון יוצאים הכי קריספיים באפייה בתנור ללא צורך בשמן.
הפעם במילוי עוף בטעמים אסייתיים נפלאים.
זה פשוט מעדן מופלא שגם במקרה מאוזן ובריא.
לא עבדתם עם דפי אורז?
רוציםלהבין איך עובדים עם דפי אורז?
סרטון הכנה של פחות מחצי דקה ממש כאן בעמוד (מתוך האינסטגרם שלי)

אופן ההכנה

1. למילוי: בקערת בינונית מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2. בקערה שטחוה ומתאימה לגודל דפי האורז מערבבים מים, ביצה וסויה. טובלים בכל פעם 2 דפים.
3. מחממים תנור ל 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים דף אורז רטוב על משטח עבודה. מניחים בקצה אחד 2 כפות מהמילוי. מקפלים את השולים ומגלגלים לגלילה סגורה ומהודקת. ממש לפני הסגירה אפשר להניח עלי כוסברה טרייה. ממשיכים עד שהמילוי נגמר.
4. אופים 20-25 דקות מקשטים ומגישים חם עם רוטב.

טיפ ממיכל:

1. מומלץ לטבול את דפי האורז בנוזל לא יותר מדקה וחצי. הם נדבקים יותר כאשר הסופגים מידי בנוזל.
2. לצבע כהה יותר באפייה מומלץ שוב להבריש בביצה לפני הכניסה לתנור. טורפים ביצה עם מעט מלח ומברישים.

המרכיבים

לבצק
• 1 חבילה דפי אורז עגולים
• 1 כוס מים
• 1 ביצה
• 1 כף סויה
למלית
• 500 גרם עוף טחון
• 1 גזר מגורר
• 1 כף כוסברה טרייה קצוצה דק
• 1 כף עלי כוסברה טריים שלמים
• 1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
• 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
• 1 כף טריאקי
• 1/2 כפית מלח

• 1 כף עלי כוסברה טריים שלמים (לשיבוץ בגלילה)
להגשה
• 1/3 כוס כפות סויה או טריאקי
• 1 כף שומשום שחור ובצל ירוק קצוץ

גלילה לראש העמוד