בלוג האוכל המומלץ michi

אסאדו בתנור עם לפת

ל 5-6 סועדים

אסדו מושלם עם ירקות שורש ולפת

אסדו נפלא אפוי עם ירקות שורש ולפת.
מנה עיקרית שלוקחת כ 15 דקות הכנה ואת שאר העבודה עושה התנור.
כ 3-4 שעות ומתקבל מעדן רק שיחד עם הלפת יוצר מנה מרכזית שהיא כוכבת בארוחה.
לא טעמתם לפת?
זה הזמן להוסיף אותו לקדירות שלכם.
גודל הנתחים כמובן יקבע את זמן הבישול בתנור. נתח גדול ייקח יותר זמן לרכך באפייה.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל220 מעלות. מורחים את נתחי הבשר חרדל, מלח ופלפל. מחממים שמן במחבת גדולה עם שולים גבוהים או סיר רחב. מטגנים את נתחי על אש גבוהה כ 3-4 דקות מכל צד. ממש בסוף הטיגון מוסיפים את הגזר, בצל, סלרי. מטגנים כדקה ומוסיפים לפת, תמרים וסילאן. מוסיפים מים, יין, טימין, פלפל אנגלי ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה ומעבירים לתנור חם ל 30 דקות. מורידים את חום התנור ל 165 מעלות וממשיכים לאפות 3-4 שעות כל חצי שעה בודקים אם יש צורך להוסיף נוזלים ומומלץ להפוך את נתח הבשר אחרי שעה וחצי. מוציאים מהתנור כשהבשר רך ומתפרק. מתקנים תיבול ומגישים חם.
2. משתבח בכל חימום נוסף.
3. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם על הכיריים.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובו להחליף את הלפת עם רבעי תפוחי אדמה.

המרכיבים

• 2 ק"ג בשר לאסדו אפשר עם עצם בנתחים או חתוך לקוביות גדולות 5*5 ס"מ
(מומלץ חתיכות גדולות של שומן לחתוך החוצה)
• 4 כפות חרדל
• 1 כף פלפל גרוס3
• 3 כפות שמן זית
• 1 גזר חתוך לקוביות
• 1/2 בצל חתוך לקוביות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
• 4 לפתות בינוניות קלופות וחתוכות לשמיניות
• 2 -3 תמרים גדולים מגולענים
• 1 כף סילאן
• 2-4 כוסות מים
• 1/2 1כוס יין אדום יבש (360מ"ל)
• 3 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פלפל אנגלי שלם (אם רוצים*
• 2 גבעולי טימין (אם רוצים)

• מלח ופלפל שחור

גלילה לראש העמוד