בלוג האוכל המומלץ michi

תפוחי אדמה מעוכים בתיבול מושלם

1 תבנית תנור
5-6 סועדים

תפוחי אדמה מעוכים בטימין

תוספת מושלמת לכל אירוע חגיגי וערב חג.
זה המתכון הכי פופולארי ואהוב אצלי בבית.
מתכון סופר קל וטעים לתפוחי אדמה שתמיד מצליח.
השילוב של בישול + אפייה הוא הטכניקה המושלמת לתפוחי אדמה.
נכון שיש הרבה מתכונים לתפוחי אדמה מעוכים ברשת וזו השיטה ותיבול שלי!
אני משתמשת בתפוחי אדמה קטנים, זה מהיר ויעיל למתכון הזה.
התיבול במתכון עשיר במיוחד ולכן הטעם הסופי עמוק ומעניין.
סרטון הדרכה קצר ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם כ 3 ליטר מים וכף מלח עד לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה נעימה עד שמתרככים לגמרי והקליפה מתחילה להתבקע. חשוב לא לבשל מעבר. צריך לזכור שהם עוד נכנסים לאפייה. הם צריכים להיות רכים דיים למעיכה. מסננים את תפוחי האדמה.
2. מחממים תנור ל220 מעלות. מרפדים תבנית בניר אפייה. בקערה בינונית מערבבים טימין, שמן, פפריקה, גרידת לימון ומלח. שופכים את תפוחי האדמה לתבנית ברווחים יחסית שווים. בעזרת בסיס של כוס מועכים את תפוחי האדמה כך שיכסו את כל התבנית. מברישים בשמן המתובל. אפשר להוסיף פלפל בנוסף למלח.
3. אופים בתנור 18-22 דקות או עד שקריספי וזהוב.

טיפ ממיכל:

גרידת הלימון מוסיפה המון, במידה ואתם אוהבים אפשר להוסיף אפילו גרידה מלימון שלם.

תפוחי אדמה מעוכים

המרכיבים

• כ 2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
• 2/3 כוס שמן זית (או חצי שמן זית וחצי שמן קנולה)
• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
• עלים טריים מ4-5 ענפי טימין
• גרידה מחצי לימון
• מלח ופלפל

צילום: מיכל לוי אלחלל ונטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד