בלוג האוכל המומלץ michi

שפצ’לה ברוטב 3 גבינות

5 סועדים

אטריות שפצ'לה עם רוטב 3 גבינות ובצל מטוגן

מנה שמקורה באוסטריה ודרום גרמניה ופרושה בגרמנית “חוחית קטנה”.
אולי בגלל הצורה הקטנה והמוזרה שיוצאת אל הסיר ויוצרת לנו גוש בצק קטנטן מאודה שיוצר מנת אטריות עבודת יד מיוחדת במינה.

המנה קלה להכנה מלבד ההתארגנות על מגש מחורר – מומלץ מגש לפיצה עם חורים גדולים או פומפייה שטוחה עם חורים גדולים ( אפשר לקנות פומפייה מיוחדת להכנת שפצ’לה באינטרנט ובארץ החנויות כמו 4chef).

בצק הפסטה מעט נוזלי ומתערבב בקלות במיקסר. יחד עם רוטב נפלא מובטחת לכם הצלחה ואפשרות להפתיע במנה ייחודית.

שפצ'לה ברוטב 3 גבינות

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית.
2. מחממים בסיר גדול -המתאים למגש המחורר לפחות 2 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן “דוחפים” את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.
3. מחממים כחצי ליטר שמן. טובלים את טבעות הבצל בקמח ומטגנים בשמן החם כדקה או עד שמזהיבים. מוציאים אל נייר סופג ומשהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
4. במחבת גדולה מחממים יחד שמנת, חלב, גבינות ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השפצ’לה ומחממים כארבע דקות. מתקנים תיבול במלח ופלפל ומגישים חם עם עירית ובצל מעל.

טיפ ממיכל:

מתכון מותאם לילדים: אפשר להחליף את גבינת הצ’דר בגבינה צהובה מגוררת. ואת הבצל להגיש בצד.

המרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח 3 כוסות
  • 1 כפית מלח (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 300 מ”ל מים

 

לרוטב

  • 1 מיכל שמנת
  • 1/4 כוס חלב
  • 100 גר’ גבינת צ’דר מגוררת
  • 50 גר’ מוצרלה מגוררת
  • 1 כף פרמזן מגורר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף עירית קצוצה (אם רוצים)
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 2 כפות קמח

מלח ופלפל

 

לבצק

  • 500 גרם קמח 3 כוסות
  • 1 כפית מלח (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 300 מ”ל מים

 

לרוטב

  • 1 מיכל שמנת
  • 1/4 כוס חלב
  • 100 גר’ גבינת צ’דר מגוררת
  • 50 גר’ מוצרלה מגוררת
  • 1 כף פרמזן מגורר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף עירית קצוצה (אם רוצים)
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל

 

 

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד