בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי עוף בחמאת בוטנים

5-6 סועדים

שיפודי עוף מדהימים

להיט על הגריל.
מרינדה מדהימה וסופר מהירה.
אני אוהבת לארח בקיץ ומנגל הוא פתרון קל ומהיר עבורי.
המרינדה של חמאת הבוטנים פשוט הופכת את העוף לרך במיוחד וקוצרת מחמאות במיוחד אצל הילדים.

אופן ההכנה

1.חותכים את העוף לקוביות בגודל של 1.5X1.5 ס”מ. מערבבים יחד ¼ כוס מים חמים, סויה וחמאת בוטנים. מערבבים עד שהכול מתערבב היטב. מניחים את פיסות העוף בתוך המרינדה לפחות ל10 דקות ועד שש שעות לפני.
2.משפדים על כל שיפוד כ 4-5 פיסות ורווחים של ½ ס”מ האחד מהשני. מניחים על הגריל או מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן כ 4-5 דקות מכל עד שמזהיבים. מגישים חם.
3.נשמר יומיים במקרר.

טיפ ממיכל:

טחינה בקטנה בניחוח בלסמי (רוטב נפלא לשיפודים):
1/2 כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, 1/2 כוס מים 1 כף חומץ בלסמי או 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם ומלח.
בקערה בינונית מערבבים עם מטרפה ידנית את כל החומרים ומתבלים עם מלח.

המרכיבים

• 600 גרם חזה עוף
• 5 כפות גדושות חמאת בוטנים (מהסוג שאוהבים)
• ¼ כוס רוטב סויה
• 1 חבילה שיפודים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד