בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי ירקות עם פסטו נענע טבעוני

16 יחידות
6-7 אורחים

שיפודים צמחוניים

משתדלת כל שנה בערב יום העצמאות להזמין חברים למנגל (בצהרים למחרת אנחנו מוזמנים למנגל משפחתי!).
מסורת שהתחילה לפני יותר מ 15 שנה עם 50 אורחים והיום אחרי הקורונה מאמינה שיהיה יותר אינטימי. בכל פעם הכנתי שיפודי ירקות מושקעים על מנת לתת לצמחונים את אפשרות ליהנות ממנת שיפוד מושקעת. בנוסף לשיפודים מכינה רוטב פסטו נענע טבעוני שילווה את הירקות.
מנות מוגשות בשיפוד נותנות טעם של טבע וחופש. אין צורך ברביקיו מקצועי, אפשר מחבת חמה או מי שממש רוצה הרגשה של "מנגל" בהגשה יכול להשתמש במחבת פסים.

אופן ההכנה

1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד. מתבלים במלח ובפלפל ומאחסנים במקרר עד לשימוש .
2. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות (או חוצים פלפלים קטנים). פורסים את הקישואים והחצילים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שמן הזית התימין והחומץ ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.
3. משפדים את הירקות (כ־5 פריטים לשיפוד). את הזוקיני והחצילים מגלגלים.
4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית (או מנגל חם) וצולים את השיפודים כ־4 דקות מכל צד, עד שהירקות עשויים וזהובים. מגישים מיד, לצד הרוטב.

המרכיבים

• 3 קישואים או זוקיני גדולים
• 2 חצילים
• 4 פלפלים צבעוניים, או 10 מיני פלפלים
• 1/4 כוס שמן זית
• עלים מ־1 ענף תימין
• 1 כף חומץ בלסמי
• מלח, פלפל שחור גרוס
• לרוטב
• 1 צרור נענע טרייה
• 50 גרם אגוזי קשיו
• 1 כף מיץ לימון
• 5 כפות שמן זית

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד