בלוג האוכל המומלץ michi

שושני אגסים פטנט

8-10 יחידות

פרחי אגסים בבצק עלים

מאפה פטנט נפלא.
טריק נפלא ומהיר למאפה אישי של בצק עלים ואגסים.
הרכות של האגסים מתאימה לקרנצ'יות של בצק העלים האפוי ויוצרת דוגמת שושנים אפויה ומרהיבה במיוחד.
סוכר קינמון שמפזרים במאפה נותנים טעם קרמלי רך.

אופן ההכנה

  1. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה. חותכים פרוסות דקות לאורך ומעבירים לקערה בינונית. יוצקים מעל לפרוסות 1מעל מיץ לימון ומערבבים. יוצקים 1 ליטר מים רותחים כך שיכסו לגמרי ומשהים 4 דקות. מסננים.
  2. מחממים תנור ל190-200 מעלות. משמנים מעט את תבנית השקעים. בקערה קטנה מערבבים סוכר וקינמון.
  3. על משטח מקומח פורסים את הבצק ומרדדים מעט לבצק דק בעובי כ 3 מ"מ. חותכים את הבצק למלבנים ברוחב כ 4 ס"מ ואורך של כ 16 ס"ח. מברישים את הבצק בשמןה ומפזרים על הבצק סוכר עם קינמון. מסדרים שורה של פרוסות אגסים חופפות אלה לאלה כמו רעפים במחצית העליונה והרחבה של הבצק כל יבלטו מעט מן הבצק. מקפלים את מחצית הבצק הריקה על החלק התחתון של האגסים ומהדקים. מגלגלים קצה אחד לשבלול כאשר פרוסות האגסים בולטות כלפי מעלה ומדביקים בסוף הגלגול את הקצוות. נוצרת במבט על צורה של שושנה. מעבירים לתבנית. מורחים מעל בחמאה שנותרה ומפזרים את הסוכר שנותר.  אופים כ 22 דקות או עד שהאגסים מזהיבים והבצק אפוי לגמרי. מגישים עם אבקת סוכר מפוזרת מעל.
  4. נשמר 3-4 ימים במקרר ומומלץ להגיש חם.

טיפ ממיכל:

עוד קיצור דרך קטן:הכי פשוט זה להכין את המאפה עם 250 גרם בצק מצונן – מקבלים כ 6-7 יחידות. עובי הצק המצונן מושלם למאפה.

המרכיבים

  • 300-350 גרם בצק עלים מוכן מופשר או מצונן
  • 3-4 אגסים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן קנולה או 60 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר (100 כגרם)
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 2 כפות אבקת סוכר
גלילה לראש העמוד