בלוג האוכל המומלץ michi

קדירת עוף חגיגית בלימון מתוק

תבנית חסינת חום הגודל בינוני
ל 4 סועדים

קדירת עוף בלימון ודבש

קדירת עוף לחג מרשימה והכי טעימה שיש.
מנה עיקרית בתבנית אחת שאופים יחד בתנור ללא מאמץ.
המנה מבוססת על משרה של לימון ודבש. לא תאמינו זה יוצר עוף מושלם בניחוח חמוץ מתוק.
מנה עיקרית פשוטה בטעם מרשים, מתוק עם חמיצות מרשימה.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי המשרה . מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב בתערובת. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
  1. בתבנית מלבנית או עגולה מניחים את הפרגיות. מברישים את הפרגיות במשרה שנותר או שופכים מעל (משאירים 1/4 כוס מהמשרה לשלב מאוחר יותר).מוסיפים את ראשי השום. מתבלים במעט פלפל מעל. מכסים בניר אפייה עם חור במרכז או מכסה ומעבירים לתנור ואופים 40 דקות . מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן ומתבלים במלח ופלפל. מורידים את הנייר מוסיפים את הכרובית מברישים שוב את הפרגיות והכרובית  במשרה  ואופים עוד 25-30 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.

 

המרכיבים

  • 1 ק"ג פרגית עם עצם או שוקי עוף
  • למשרה
  • מיץ מ 2-3 לימונים
  • 1/2 כוס דבש או סילאן
  • 2 כפיות חרדל
  • 1/2 כפית פלפל חריף
  • 1 כפית מלח גס

 

  • 2 ראשי שום שלמים
  • 1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון או בהרט
  • מלח ופלפל

 

גלילה לראש העמוד