בלוג האוכל המומלץ michi

שווארמת סלמון בטורטייה

6 יחידות

שווארמה מדג סלמון ופטריות

ארוחה קלה בטורטייה .
שווארמה של סלמון זה מעדן בין אוכל רחוב ל”גורמה אמיתי”.
הסלמון מתחבר בקלות לתבלני השוארמה ויחד עם הבצל והפטריות – פשוט חגיגה בפה.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות). מחממים כ 4 דקות את הטורטיות ומוציאים לטמפרטורת החדר.
2. חותכים את הסלמון לרצועות דקות ומערבבים עם מלח, פלפל, פפריקה ו ראס אל חנות/כמון/ תבלין לשווארמה. במחבת בינונית מחממים 2 כפות שמן וצולים בצל כשתי דקות עד שמזהיב מוסיפים את רצועות הסלמון ל5-4 דקות עד שמזהיב מכל הצדדים. מוציאים אל צלחת ומשהים עד לשימוש.לאותה מחבת מכניסים פטריות עם מעט מלח ומטגנים על אש גבוהה כ 3-4 דקות. מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון.
3. בצד אחד של הטורטיה מניחים כפית של מיונז ומורחים לאורך. מניחים מעל כ 4-5 רצועות של סלמון פטריות , מגלגלים ומגישים. מגישים טרי.

טיפ ממיכל:

אפשר בהחלט להחליף את המיונז בטחינה, משתלב מצוין!!!

המרכיבים

• 6 יחידות טורטיה
• 1 כפית גדושה תבלין לשווארמה או ראס אל חנות או כמון
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
• 600-700ר’ פילה סלומון טרי או קפוא מופשר (ללא העור)
• 250 גר’ פטריות יער או פטריות שמפניון
• 4 כפות מיונז
• מיץ מחצי לימון
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד