בלוג האוכל המומלץ michi

רושטי תפוחי אדמה וקולרבי

כ 12-15 יחידות

מיני רושטי קולרבי ותפוחי אדמה ללא גלוטן

מיני רושטי מיוחד ללא גלוטן עם קולרבי!
את החנוכה השנה אני מתחילה במתכון מלוח.
העמילן מתפוח האדמה מחזיק הכול יחד וזה ממש כמו לביבת צ'יפס נהדרת.
אצלי זה עוד נגמר במטבח – כולם מנשנשים.
לביבות מיוחדות ללא כל תוספות אלא הירקות והטיגון בלבד.
קולרבי מטוגן זו פשוט הפתעה מטורפת, תנסו.
מוגש עם רוטב גבינה.

אופן ההכנה

1. במגרדת גסה מגרדים את הקולרבי ותפוח האדמה. בקערה גדולה מערבבים את הירקות ומוציאים את הנוזלים מחממים שמן במחבת בינונית. יוצרים לביבה דקה ויבשה ומעבירים למחבת. מטגנים כ 3 דקות לפחות על אש בינונית (לא להפוך לפני כדי שהלביבה לא תתפרק). מוסיפים שמן והופכים כאשר צד אחד הפך זהוב. ממשיכים לטגן כ 3-4 דקות. מטבלים במלח ופלפל. ממשיכים להכין לביבות עד שהחומר נגמר.
2. לרוטב: בקערה בינונית מערבבים גבינה, יוגורט, עשבי תיבול ולימון מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם לביבות חמות.

טיפ ממיכל:

אני מחממת תנור במקביל לטיגון ל 150 מעלות ושומרת בו את הלביבות קריספיות ממש עד להגשה. לשים לב שלא יתיבש יותר מידי.

לאופציה בריאה יותר בתנור: מחממים את התנור ל 210 מעלות במוד טורבו. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים בשמן. יוצרים לביבה דקה בקוטר ע 4 ס"מ. ומניחים על התבנית. ממשיכים עד שהתערובת נגמרת. מתבלים במלח ופלפל. מברישים מעל בשמן (או חמאה מומסת). אופים בתנור 12-16 דקות או עד שמזהיב ומתייצב.

המרכיבים

• 3 תפוחי אדמה קלופים
• 2 יחידות קולרבי קלוף
• שמן לטיגון

• 1 חבילה קוטג' (250 גרם)
• 1 מיכל יוגורט (150 מ"ל)
• 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
• 1 כפית נענע קצוצה
• 1 כפית מיץ לימון
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד