בלוג האוכל המומלץ michi

רולדת קדאיף במילוי מלבי

ליחידה אחת על תבנית אפיה מרובעת תואמת את התנור בבית

רולדת כנאפה במילוי מלבי

קדאיף מושלם בניחוח חמאה עוטף את הרולדה מושלמת הזו.
שילוב בין קונדיטוריה מזרח תיכונית לאירופאית.
שילוב בין "קרנציות" לרכות.
זה פשוט עובד!!
ממש לא מסובך עם תוצאה מעלפת פשוט.
חשבתי לקרוא לעוגה רולדת כנאפה, מתאים?

סרטון הדרכה מלא ממש כאן בעמוד.
רולדת קדאיף במילוי מלבי

אופן ההכנה

  1. לרולדה: מחממים את התנור ל 200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מפזרים את שערות הקדאיף באופן אחיד על בסיס תבנית התנור. מברישים בחמאה. ואופים בתנור 8-10 דקות או עד ששערות הקדאיף מזהיבות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.  מניחים לשערות להצטנן כ 5-6 דקות מינימום.
  2. לקערת מיקסר מכניסים את הביצים והסוכר ומקציפים כ 6 דקות על מהירות גבוה עד שהקצף יציב ובהיר. מוסיפים לקערה קמח מנופה ומקפלים בזהירות עד שכל הבלילה מתערבבת ונשארת ללא גושים.
  3. מורחים את הבלילה באופן אחיד על גבי הקדאיף שבינתיים התקרר. אופים כ 8-10 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. בינתיים בסיר קטן מבשלים סוכר ומים עד לרתיחה. מבשלים כשתי דקות עד שמסמיך מעט מורידים מהאש ומוסיפים  מי ורדים. מוציאים את הבצק מהתנור משהים כ2 שתי דקות והופכים את הבצק האפוי אל ניר אפייה . מקלפים בזהירות את הנייר ומתגלה הקדאיף הזהוב. מברישים את הקדאיף בסירופ סוכר לפחות פעמים על מנת שהשערות יתרככו. הופכים שוב את הבצק לנייר אפייה נוסף. מכסים בתבנית עד לשימוש כדי לשמור על הלחות.
  4. למילוי:  בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוה את השמנת המתוקה, חלב, סירופ מלבי עם אבקת הפודינג אינסטנט  עד שנוצרת קצפת יציבה כ 3 דקות.
  5. להרכבה: מקלפים את נייר האפייה מהבצק ומורחים על הבצק את המילוי באופן אחיד. בזהירות מגלגלים לרולדה. במידה ויש שברים בקדאיף נעזרים במעט סירופ סוכר כדי להדביק. מעבירים לצלחת הגשה. מגישים מיד או מעבירים לקירור.
רולדת קדאיף במילוי מלבי

המרכיבים

לרולדה

  • 250 גרם שערות קדאיף (1/2 חבילה) מופשרות במקרר
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 4 ביצים
  • 100 גר' סוכר (חצי כוס)
  • 100 גר' קמח (3/4 כוס)

 

  • לסירופ
  • 100 מ"ל מים
  • 110 גרם סוכר (חצי כוס סוכר +1 כף)
  • 1 כף מי ורדים (אם רוצים)

 

 

למילוי

  • 1 מיכל  שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות סירופ מלבי או פטל
  • 1 חבילה אינסטנט וניל פודינג

 

  • 100 גרם פירות עונה לקישוט (אם רוצים)

 

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד