בלוג האוכל המומלץ michi

קרם קרמל

5-6 תבניות אישיות חסינות חום בקוטר כ 6-8 ס"מ או 1 תבנית אינגליש קייק (מומלץ פירקס או חרס)

קרם קרמל קלאסי לפסח

קרם קרמל – קינוח מושלם לארוחת החג.
מנה שהיא קלילה שהיא קסם.
קינוח עם רוטב קרמל נפלא בכלי אחד.
טכניקה מאוד זהה לקרם ברולה (חלב מחליף את השמנת) רק שהרבה פחות כבדה ומתאימה באופן מושלם לסיום ארוחה כבדה.
מתכון נפלא שאפשר להכין עם חלב צמחי שאוהבים ויוצא נפלא באותה מידה.
מהמתכונים שממש אפשר להכין יום מראש מתייצבים ומשתבחים במקרר.

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מחממים ½ כוס מים עם ¼ כוס סוכר עד שהסוכר רותח וממשיך להתחמם ולהפוך לזהוב. שופכים אותו למרכז התבניות . מטים את התבניות לכל הכיוונים כך שהקרמל יחסה את הבסיס ומעט מהדפנות.
2. מחממים את התנור ל155 מעלות. מכינים תבנית מרובעת בעלת שוליים גבוה וממלאים 2/3 במים.
3. טורפים יחד ביצים, חלמונים וסוכר שנותר. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומערבבים היטב ושופכים מעל לקרמל בתבנית. מכנים תבנית עם כליטר מים רותחים או חמים ומניחים בזהירות את תבניות הקרמל (המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה התבניות האישיות או תבנית האינגליש) . אופים 40-50 דקות או עד שהקרם במרכז מתייצב. מצננים כשעה ועד 24 שעות במקרר. מפרידים את שולי התבניות עם סכין חדה והופכים לצלחת. מקבלים קינוח ונילי שרוטב הקרמל נוזל מעל ומרטיב את הצלחת.

טיפ ממיכל:

• אפשר להכין בתבנית אחת מלבנית – כמו למשל אינגליש קייק.
• לטעם עשיר יותר מחליפים את החלב לשמנת לבישול.

המרכיבים

• ¾ כוס סוכר
• 2 כוסות חלב או חלב צמחי שאוהבים(500 מ"ל)
• 3ביצים+ 1 חלמונים
• 1 כפית תמצית וניל משובחת (אם רוצים)

צילום: דני לרנר ושלבים מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל ופסי ברניצקי
גלילה לראש העמוד